Silopi ilk kez kitap fuarına ev sahipliği yapacak

Şırnak’ın Silopi ilçesi tarihinde ilk kez kitap fuarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Silopi ilk kez kitap fuarına ev sahipliği yapacak

Şırnak’ın Silopi ilçesi tarihinde ilk kez kitap fuarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Aslan, Silopi’de taş atan çocuklar yerine kitap tutan elleri yayınlamanın çok daha etkili olacağını söyledi.

Silopi Kaymakamlığı ve Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttükleri 'Silopi Okuyor Türkiye’m Şenleniyor' isimli Kitap Okuma Kültürünün Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Silopi’de 3 Mart- 8 Mart 2014 tarihleri arasında kitap fuarı düzenlenecek. Fuara çok sayıda yazarın katılacağı bildirildi.

Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü 5 gün sürecek fuara tüm öğrencilerin katılması için öğrencileri okul servisleri ile taşıyacak. Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iki hafta önceden tüm okulların öğrencilerine birer adet kumbara dağıttı. Kumbaralarla öğrencilerin harçlıklarından tasarruf ederek para biriktirmeleri ve bu paralarla fuarda kitap almaları amaçlanıyor. Ayrıca fuar girişinde Silopi Kaymakamlığı ve Silopi İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından her öğrenciye ilk ve ortaokul için 3 TL, lise için 5 TL’lik bir hediye çeki dağıtarak öğrencilere yardımda bulunacağı ifade edildi. Fuarda aralarında Kürtçe kitapların da bulunduğu yaklaşık 100 bin kitabın sergileneceği belirtildi.

Silopi Kaymakamı Suat Demirci, ‘Silopi Okuyor Türkiye’m Şenleniyor Projesi'nde amaçlarının ilçede okuma kültürünü artırmak olduğunu söyledi. Kaymakam Demirci, "Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Türkiye Okuyor Projesi'ne destek olmak ve öğrenci ve velilerde kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla yapılacak bu kitap şenliğinin ilçemiz okuma düzeyine ciddi bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Konu hakkında açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, bu projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini söyledi. Arslan, kampanya sayesinde yaklaşık 37 bin öğrencinin fuarı ziyaret edeceğini ve önceden dağıtılan kumbaralar sayesinde öğrenciler arasında tasarruf bilincini gelişerek kendilerinin de fuar girişinde dağıtacakları hediye çekleriyle tüm öğrencilerin kendi istedikleri kitapları alma imkânına sahip olacaklarını ifade etti. Arslan, ayrıca Silopi’de taş atan çocuklar yerine kitap tutan elleri yayınlamanın çok daha etkili olacağını ifade ederek, fuara her kesimden insanları beklediklerini söyledi. Fuarın 3 Mart- 8 Mart 2014 tarihleri arasında Silopi Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirileceğini dile getiren Arslan, 9 Mart Cumartesi günü de tüm halka açık olacağını ve halkın fuara yoğun bir katılım göstereceğine inandığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar