Şilili madenciler Soma'yı ziyaret etti

Şili'de 2010 yılında meydana gelen ve yerin 700 metre altında mahsur kalan 33 madencinin 69 gün sonra kurtarıldığı kazada, kurtarma ekibinin başında yer alan Rodrigo Reveco ve son kurtarılan madenci Luis Urzua, Manisa'nın Soma ilçesini ziyaret...

Google Haberlere Abone ol
Şilili madenciler Soma'yı ziyaret etti

Şili'de 2010 yılında meydana gelen ve yerin 700 metre altında mahsur kalan 33 madencinin 69 gün sonra kurtarıldığı kazada, kurtarma ekibinin başında yer alan Rodrigo Reveco ve son kurtarılan madenci Luis Urzua, Manisa'nın Soma ilçesini ziyaret etti.

Demokrasi Denetçileri Derneği'nin davetiyle Türkiye'ye gelen Şilili madenciler, İstanbul ve Ankara görüşmelerinin ardından, maden faciası yaşanan Soma'ya geldi. İlk olarak, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'yla görüştüler. Atçı, yaptığı konuşmada, "Bu ziyaretten dolayı çok memnun oldum. Bu dostluklar, böyle acil durumlarda ortaya çıkıyor. O dostluğu göstererek, bu anlamda hakikaten çok iyi olduğunu, acımızı bir nebze olsun hafiflettiğini söyleyebiliriz. Ayrıca bu tecrübeler bizim için de çok güzel ve değerli." dedi.

Daha sonra Dernek Başkanı Mümtaz Ayça, bir basın açıklaması yaptı. Ayça, şunları kaydetti: "Tüm toplumuzun desteğine ihtiyaç duyan Soma, maalesef 432 yetimi, 246 eşsiz kalan kadını ve hayatını kaybeden işçilerin hatıralarıyla birlikte ülke ekonomisinden düşmek üzere. Hayatını kaybeden işçilerimize, kazadan sağ kurtulan ancak maddi manevi problemlerle boğuşan madencilerimize, yetim kalan çocuklarımıza ve işçi ailelerine karşı Soma olayını gündemde tutmayı bir görev kabul ediyoruz. Bu görev, aynı zamanda gelecekte olması muhtemel benzer facialara karşı da tedbir alınması isteğimizin bir sonucu. Bunun için de önemli bir etkinliğe imza atıyoruz. Kısa süre önce benzer bir facia yaşayan ancak 69 gün göçük altında kalan 33 işçinin başarıyla kurtarıldığı Şili örneğini, ülkemiz gündemine taşıyoruz."

Maden faciasından kurtarılan işçilerden Orhan Turan ve kurtarma ekibinde görev yapan Erdal Turan ile buluşan Şilili madenciler, dernek yöneticilerinin eşliğinde, şehit işçilerden Ahmet Akdemir'in ailesi tarafından verilen hayır yemeğine katıldı. Ardından İzmir'in Kınık ilçesi Elmadere Mahallesi'nde oturan madenci aileleriyle biraraya geldiler. CİHAN

Yorumlar