Silifke’nin dağ köylerini yaban domuzları sardı

Mersin’in Silifke ilçesinin özellikle dağ köylerinin başlıca sorunu olan yaban domuzlarının sayısının her geçen yıl arttığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Silifke’nin dağ köylerini yaban domuzları sardı

Mersin’in Silifke ilçesinin özellikle dağ köylerinin başlıca sorunu olan yaban domuzlarının sayısının her geçen yıl arttığı bildirildi.

Silifke’nin Gündüzler köyü Muhtarı eşliğinde Silifke Avcılık Atıcılık ve İhtisas Spor Kulübü üyeleri tarafından domuz avı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıllara oranla sayıları çok fazla artan yaban domuzlarıyla mücadelenin yetersiz kalındığını belirten Silifke Avcılık Atıcılık ve İhtisas Spor Kulübü Başkanı Süleyman Uğur, “Son yıllarda hızla artan yaban domuzları mahsul döneminde çiftçileri, kış aylarında ise sürüler halinde karayollarına çıkması nedeniyle sürücüleri korkutuyor.” dedi.

Kulüp Başkanı Süleyman Uğur, “Silifke’nin dağ köylerinde kurt neslinin tükenmesiyle son zamanlarda yaban domuzlar çoğaldı. Yaban domuzu çok sık olmamakla birlikte yılda iki kez yavrular. Her yavrulama döneminde ise en az 7-8 tane yavru doğuruyor. 10 tane domuz varsa bunu siz katlayın ve sürekli çoğaldığını düşünün. Bu yıl ağustos ayı sonunda başlayan yaban domuzu avı sezonu, bu ayın 15 itibariyle sona erdi. Kulübümüzde aktif olarak yaban domuzu avına çıkan 50 arkadaşımızla yaklaşık 6 aydır dağ köylerindeyiz ve şuana kadar 100’e yakın yaban domuzu vurduk. Domuz avı yetersiz, haftanın her günü av yapılmalı ve verilen belirli kotalar eşliğinde domuzları yok etmenin çaresine bakılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Yaban domuzlarının mahsul döneminde yiyecek aramak için ekili ve dikili tarla ve bahçelere dadandığını, özellikle sebze, ekin, nohut gibi ürünleri yiyerek arazilerde verim kaybının yaşanmasına neden olduğunu vurgulayan Uğur, “Yaban domuzları böyle çoğalmaya devam ederse, korkarım ki gelecek yıllarda şehir merkezine kadar inecek. Domuzun tek düşmanı kurttu. Oda bizim dağlarımızda azaldı. Hal böyle olunca yaban domuzu arttı.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar