Silifke'deki Engelli Rapor Yönetmeliği hakkında bilgi verildi

Mersin’in Silifke ilçesinde Engelliler Derneği tarafından, Engelli Rapor Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler hakkında bir toplantı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Silifke'deki Engelli Rapor Yönetmeliği hakkında bilgi verildi

Mersin’in Silifke ilçesinde Engelliler Derneği tarafından, Engelli Rapor Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler hakkında bir toplantı düzenlendi. Silifke Halk Eğitim Merkezi'ndeki toplantıya dernek üyeleri katıldı. Burada konuşan Dernek Başkanı Nurettin Ateş, söz konusu yönetmelikteki değişiklikler hakkında bilgi verdi.

Ateş, konuşmasında şunları aktardı: "Yüzde 20 özrü olan, özel eğitim alabilecek. Artık yüzde 50 oranında özrü olan kişiler de ağır özürlü olarak kabul edildi. Raporlardaki fotoğraf zorunluluğu 15 yaşına çıkarıldı. Özür grupları, uzmanlarca tespit edilecek. 65 yaş üstü yaşlılık maaşı alanlar, engel durumuna göre yüzde 70 ve üzeri rapor alırsa 2022 engelli maaşı almaya hak kazanacak. İlçemizde bulunan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören 18 yaş altı engelli kardeşlerimiz de derneğimizin indirimli kimlik kartlarından faydalanabilecek. Engelli otomobil alımlarında ÖTV indirimi önceleri yüzde 37,5 iken 2014 yılında yüzde 45 e çıkarılmıştır. Alınan otomobiller, beş yıl boyunca satılamayacaktır."

Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği memurlarından Bestami Gül ise Toplum Destekli Polislik hakkında bilgi verdi: “Herkesin kendi mahalle polisi var. E-devlet şifrenizi girip kendi polisinizi öğrenebilirsiniz. Sorunlarınızı kendi polisinizle birebir görüşerek çözebilirsiniz. Sizlerin birbirine sıkı sıkıya bağlanması gerekir. Böylece engelleri daha kolay aşarsınız.”

Toplantıya katılan CHP Silifke belediye başkan adayı Dr. Mustafa Turgut da, “Ben de bir beyin cerrahıyım, bildiğiniz üzere. Görevim hem hayat kurtarmak hem de engellerin kaldırılması için elimden geleni yapmaktır.” dedi. Toplantı, soruların cevaplanmasının ardından sona erdi. CİHAN

Yorumlar