Silifke’de Kızılay'ın Kuruluşunun 146. yılı Kutlandı

Mersin’in Silifke İlçesinde Türk Kızılayı'nın kuruluşunun 146. yıldönümü Kızılay Silifke Şubesi Mükerrem Toker Aşevi'nde kutlandı. Kızılay Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren, "11 Haziran 1868 tarihinde bir avuç idealist insan tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Silifke’de Kızılay'ın Kuruluşunun 146. yılı Kutlandı

Mersin’in Silifke İlçesinde Türk Kızılayı'nın kuruluşunun 146. yıldönümü Kızılay Silifke Şubesi Mükerrem Toker Aşevi'nde kutlandı.

Kızılay Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren, "11 Haziran 1868 tarihinde bir avuç idealist insan tarafından kurulan Kızılay 146 yaşında. Türk insanının merhamet eli olan, bağışlarla hizmetlerini yerine getiren Türk Kızılayı çaresizlere çare olarak insanların dar ve acılı günlerinde onların yanında olmaktadır. Yardım ve dayanışma duygularının yereldeki yansıması Kızılay Silifke şubesi olarak sizlerin bağışları, gönüllülerimizin destekleriyle merhamet ve şefkat elini muhtaç insanların mahsun yürekleriyle buluşturuyoruz. Silifke Şubesi olarak afet bilinci eğitimlerinin yanı sıra ilk yardım eğitim merkezimizle temel ilk yardım eğitimleri vermekteyiz." dedi.

    Beceren, "Silifke Belediye Başkanlığı, Silifke Kent Konseyi ve Kızılay olarak belediyemizin tahsis etmiş olduğu mekanda paranın geçmediği ilk mağaza olarak kurmuş olduğumuz sosyal marketimizde ihtiyaç sahipleri tıpkı mağazadan alışveriş yapar gibi giyim ve ayakkabı ihtiyaçlarını ücretsiz karşılamaktadırlar. Bu mağazamızda zaman zaman ihtiyaç sahipleri için gelen gıda bağışlarının dağıtımı da yapılmaktadır. Ülkemizin kan ihtiyacının karşılanmasında bizlere yüklenen görevin bilinciyle hareket ederek bölge kan merkezlerimizle sürekli koordineli çalışmalar yapmaktayız. 10 yıldır sadece Ramazan aylarında yapmakta olduğumuz aşevi hizmetimiz bağışlarınızla artık kendi binamızda ve yılın on iki ayında devam etmektedir." şeklinde konuştu.

    Törene, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve vatandaşlar katıldı.

Misafirlere aşure dağıtılmasının ardından tören sona erdi. CİHAN

Yorumlar