Silifke'de Kent Konseyi yenileniyor

Silifke’nin yerel yönetimlerinde önemli söz sahibi olan mahalle muhtarları, yine yerel yönetimlerde halkın söz sahibi olması ve yönetimin iyileşmesi adına çalışmalar yapan Kent Konseyi’ne 27 üye seçildi. 2005 yılında Belediye Kanunları’na...

Google Haberlere Abone ol
Silifke'de Kent Konseyi yenileniyor

Silifke’nin yerel yönetimlerinde önemli söz sahibi olan mahalle muhtarları, yine yerel yönetimlerde halkın söz sahibi olması ve yönetimin iyileşmesi adına çalışmalar yapan Kent Konseyi’ne 27 üye seçildi. 2005 yılında Belediye Kanunları’na giren ve belediyenin 76. maddesinde yer alan halkın yönetime girmesini ve yönetimin iyileşmesini amaç edinen Kent Konseyi’ne 88 muhtar arasından 27 üye seçildi. Silifke Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan Kent Konseyi üye seçimlerine divan kurulu başkanlığını İmamlı Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Oğuz, üyeliklerini ise Öztürkmenli Mahallesi Muhtarı Kazım Dölek ve Pelitpınarı Mahallesi Muhtarı İsa Şahin yaptı. Muhtarların tek tek adlarını yazdırmaları doğrultusunda 88 mahalle muhtarı arasından seçilen 27 kişilik Kent Konseyi Muhtarlar Üye Listesi’nde Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Akdeniz’de yer aldı. Bundan böyle bu 27 kişilik liste muhtarların şikâyet ve taleplerini belirleyerek gündeme getirilmek üzere Kent konseyi genel kuruluna sunacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut yaptığı açıklamada, “Seçim kampanyamızda yeni belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğiz, sorunları birlikte çözeceğiz. Katılımcı belediyecilik ilkeleri doğrultusunda kent meclislerine işlerlik kazandıracağız. Bu yolla halkımızın karar ve denetim mekanizmalarına gerçekten katılımını sağlayacağız. Demokrasiyi sözde değil, özde gerçekleştireceğiz diye söz vermiştik." dedi.

CİHAN

Yorumlar