Silifke'de fırınlar denetlendi

Mersin Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte fırınlara Ramazan öncesi gece denetimi yaptı. Denetimlerde eksiklik görülen fırınlara uyarılarda bulunuldu.Halkın sağlığı...

Google Haberlere Abone ol
Silifke'de fırınlar denetlendi

Mersin Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte fırınlara Ramazan öncesi gece denetimi yaptı. Denetimlerde eksiklik görülen fırınlara uyarılarda bulunuldu.

Halkın sağlığı ile oynamak isteyenlere asla taviz verilmeyeceğini belirten Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Bizim için inan sağlığı her şeyden önce gelir. Fırınlarımızın genel denetimlerini yaparak, genel temizliklerini, gramaj kontrollerini, personelin genel muayene kartlarını ya da hijyen eğitim sertifikalarını kontrol etmekteyiz. İşyerlerimizin denetlendiklerini bilmeleri hem de vatandaşlarımızın fırınlardan almış oldukları ekmeklerin ve üretim merkezilerinin denetlendiğini bilmelerini sağlamaktır. Bu denetimlerimizi önümüzdeki günlerde daha da sıklaştıracağız. Yaz aylarının başlaması ve mübarek ramazan ayının da yaklaştığı şu günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ilçe merkezi ve çevre mahallelerde üretim yapan fırınlara yaptığı gece baskınlar düzenleyerek gramaj ve hijyen konusunda çok hassas davranmaktadırlar. Kurallara uymayan fırın ve imalathanelerin tamamını istenilen şartlara uygun hale getirmek için uyarlarda bulunduk. Kurallara uymayan ve halkın sağlığını hiçe sayanlara karşı çok gerekli cezaları uygulayacağız.” dedi.

CİHAN

Yorumlar