Silifke’de etkili olan fırtınada 250 hektar alan zarar gördü

Silifke’de etkili olan fırtınada 250 hektar alan zarar gördü. Mersin'in Silifke ilçesinde saatte 80-90 kilometre hızla esen rüzgar, özellikle Atayurt ve Arkum mahallelerindeki seralara zarar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Silifke’de etkili olan fırtınada 250 hektar alan zarar gördü

Silifke’de etkili olan fırtınada 250 hektar alan zarar gördü. Mersin'in Silifke ilçesinde saatte 80-90 kilometre hızla esen rüzgar, özellikle Atayurt ve Arkum mahallelerindeki seralara zarar verdi. Çok sayıda sera zarar gördü. Evlerin çatıları uçtu, maddi hasar oluştu.

Dün gece domates, kabak, çilek ve salatalık ekili seraların naylon brandaları rüzgar nedeniyle yırtılırken, ürünler de zarar gördü. Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, kendilerine çok sayıda başvurunun yapıldığını, görevli heyetin zarar gören diğer köylerde incelemelerinin sürdüğünü belirtti.

Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abdullah Süngü, yaklaşık 250 hektar alandaki seraların kısmen zarar gördüğünü, 15-20 dekarlık alanın ise tamamen zarar gördüğünü söyledi. Yapılan ilk incelemelerde bir çok çiftçinin tarım sigortası bulunmadığına dikkat çeken Süngü, çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar