Silifke'de 'boynuzlu yılan' paniği

Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Yeğenli mahallesinin dağlık alanda küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Sağır ailesi, gördükleri 4 metre uzunluğundaki boynuzlu yılan sonrasında korku dolu günler geçiriyor. Mahalle sakinleri özellikle...

Google Haberlere Abone ol
Silifke'de 'boynuzlu yılan' paniği

Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Yeğenli mahallesinin dağlık alanda küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Sağır ailesi, gördükleri 4 metre uzunluğundaki boynuzlu yılan sonrasında korku dolu günler geçiriyor. Mahalle sakinleri özellikle gece ortaya çıkan 4 boynuzlu yılandan tedirgin olduklarını belirtip, yakalanması konusunda yetkililerden yardım bekliyor.

İlçe merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafedeki dağlık alanda geçimini keçi yetiştiriciliği ile sağlayan Emine Sağır'ın gördüğünü söylediği yılan, vatandaşlar arasında paniğe yol açtı. Emine Sağır'ın bu iddiası üzerine mahalle sakinleri de boynuzlu yılan avına çıktı. Ellerine aldıkları sopalarla yılanın görüldüğü yere giden vatandaşlar, her yerde boynuzlu yılanı arıyor.

Eşi Mustafa Sağır ile birlikte yaklaşık 4 metre uzunluğunda ve 30 santimetre genişliğinde ki boynuzlu olan bir yılan gördüğünü söyleyen ve bölge halkının yılandan dolayı huzursuz günler yaşadığını belirten Sağır şunları söyledi:

"Köpek havlamasını duydum ve baktığımda kayalarda büyük bir yılan gördüm. Boyu 3,5- 4 metre, genişliği 30 santimetre vardı. Ayrıca 4 tane boynuzu vardı. Çığlık atınca çalılıkların arasına girip kaçtı. Yılanı birkaç kez daha gördük. Bir keçimizi de sokarak telef etti. 3-4 günde bir keçilerin olduğu yere geliyor. Hayatımda hiç bu kadar büyük bir yılan görmedim. Sadece keçiler değil bizim de hayatımız tehlikede. Yetkililer gelip bu yılanı artık öldürür mü, yakalarlar mı bilemiyorum ama bizi bu dertten kurtarsınlar."

KEÇİYİ SOKTU VE ÖLDÜRDÜ

Ağılda bulunan keçiyi sokması sonucu 3 dakika içinde keçinin öldüğünü söyleyen Sağır, “Keçiyi öldürdü ama yemedi. Sadece zehrini attı ve çekti gitti. Keçiyi toprağın altına gömdük ve saatler sonra keçinin patladığını gördük. Toprağın altındaki keçi patladı daha sonra biz yeniden keçiyi gömdük. Daha önce naylondan baraka bir evimiz vardı şuanda briketle baraka yapıyoruz. Çok korkuyoruz ama ekmek parası biz bu hayvanlara burada bakmak zorundayız” şeklinde bulundukları durumu aktardı.

Dev boynuzlu yılanı birkaç kez gördüğünü iddia eden Sağır, ağıl kazmak için toprağı kazarken yılanın evine zarar verilmiş olabileceğini bu nedenle gün yüzüne çıkmış olabileceğini söyledi. Sağır küçük bebeği bulunduğunu geceleri nöbet tuttuklarını ve günlerdir doğru dürüst uyuyamadıklarını, bu konuyla ilgili yetkili kişilerin gelerek kendilerine yardım etmelerini istedi.

Olayın ardından durumun iletildiği Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri gelip inceleme yaptı. Çevre il Müdürlüğü ekiplerinin, durumu Ankara'daki yetkililere bildirip daha sonra yılanı yakalamak için çalışma yapacaklarını kaydettikleri öğrenildi. CİHAN

Yorumlar