Silifke Kültür Haftası başladı

Uluslararası Silifke Kültür Haftası'nın resmi açılışı törenle yapıldı. Tören kültür haftası çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Silifke'nin Türkiye ve dünyaya...

Google Haberlere Abone ol
Silifke Kültür Haftası başladı

Uluslararası Silifke Kültür Haftası'nın resmi açılışı törenle yapıldı. Tören kültür haftası çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Silifke'nin Türkiye ve dünyaya tanıtımında kültür haftasının çok önemli rol aldığını ifade eden Komite Başkanı ve İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar, "41 yıldır kutlanan bu festivaller sayesinde Silifke adını Türkiye'ye olduğu gibi dünyaya da duyurmuştur. Silifke halkı geçmişine sahip çıkarak bu değerlerini korumuştur. Silifke, Akdeniz'in incisi olan coğrafyanın deltasından, ovasından, okyanusuna kadar bir çok birleşimi içeren engin bir tarihi dokuya, yaygın ve köklü bir kültürel geçmişe ulusal ve uluslararası bir ilgiye sahip cennet bir yurt köşesidir. İlçemizin tanıtılması sevgi ve barışın kardeşliğin kökleşmesi daha nice festivallerde sağlık mutluluk içinde bir araya gelmesi temennisiyle hepinize en içten saygılar sunarım." diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Silifke değerlerine ve kültürüne sahip çıkarak Kültür haftasını 41 yıldır kesintisiz olarak devam ettirmektedir. Önemli olan da başlamak değil kesintisiz devam ettirebilmektir. Büyükşehir yasası ile bundan sonra kültür haftasının geliştirilmesi ve tanıtımı için elimizden gelen desteği göstereceğiz" dedi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise günün anlam ve önemine belirten konuşmasını yaparak festivale 40 yıldır destek veren ve festivalin bugünlere taşınmasında emeği geçen belediye başkanlarına ve komite üyelerine teşekkür etti. Konuşmaların ardından Silifke Belediyesi Halk Oyunları Gurubu, davetlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Yörük göçünün da canlandırıldığı festivalde Kabasakallı Mahallesi Yörük halk oyunları grubu tarafından oynanan Arap oyunu da izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Açılışta ayrıca kendisi de eski bir folklorcu olan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, halk oyunları gurubu ile birlikte Silifke yöresi oyunları oynadı.

Kültür haftası açılış törenlerine CHP Mersin Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ve Aytuğ Atıcı, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve davetliler katıldı.

CİHAN

Yorumlar