Silifke Küçükler Satranç turnuvası sona erdi

Mersin’in Silifke ilçesinde düzenlenen küçükler satranç turnuvası sona erdi. Silifke Belediyesi, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlediği turnuvada dereceye girenlerin 25-31 Ocak tarihleri ara.

Google Haberlere Abone ol
Silifke Küçükler Satranç turnuvası sona erdi

Mersin’in Silifke ilçesinde düzenlenen küçükler satranç turnuvası sona erdi.

Silifke Belediyesi, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlediği turnuvada dereceye girenlerin 25-31 Ocak tarihleri arasında Antalya’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandıkları açıklandı.

Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi’nde düzenlenen turnuvaya 127 kişinin katılırken, müsabakalar sonunda 7-8 yaş kategorisinde Sena Tuncer, 9 yaşta Hüseyin Kıvanç Iskar, 10 yaş genel kategorisinde Batuhan Alpat, 11-12 yaş genel kategorisinde ise Merve Dölek birinci oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan, spor ve eğitimin çocukların gelişmesinde önemli rolü olduğunu vurguladı. Çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmasında sporun çok etkili olduğunu aktaran Ercan, “Bu tablo bizlere mutluluk veriyor. Çocuklar en değerli varlığımız. Bu bakımdan gördüğümüz tabloyu çok önemsiyoruz. Çocukların çok iyi bir eğitim almasını istiyoruz. Bunun içinde mutlaka spor da olmalı. Spor kişiyi geliştirmede en önemli bir uğraş. Tabi bunu eğitimle birleştirdiğimizde daha güzel sonuçlar elde ediliyor. Satranç sporunun Silifke’de geliştirilmesi için çalışıyoruz. ” dedi.
CİHAN

Yorumlar