Silifke Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Mersin’in Silifke Belediye Meclisi, 30 Mart seçimlerini kazanan CHP’li Mustafa Turgut başkanlığında toplandı.

Google Haberlere Abone ol
Silifke Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Mersin’in Silifke Belediye Meclisi, 30 Mart seçimlerini kazanan CHP’li Mustafa Turgut başkanlığında toplandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Hepimizin amacı Silifke’ye en iyi hizmeti vermek. Başta tarım, sanayi ve turizm olmak üzere her alanda ilçemizi en güzel yerlere taşımaktır. Bunun için hep birlikte başarılı bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben inanıyorum ki, vereceğimiz doğru kararlarla, Silifke’ye kazandırdıklarımızla bizler ileride çok iyi anılan bir meclis olacağız. Artık eskiyi kapatalım, yeni bir sayfa açalım.” dedi.

Mecliste yapılan gizli oylama sonucunda birinci Başkan Vekili Ömer Savar (CHP), İkinci Başkan Vekili Emine Şafak Ertaş (CHP) olurken, yapılan gizli oylamada Zarif Korkmaz (CHP) ve Hasan Mazlum Kirişçi (MHP) Meclis Katipliği seçiminde asil üyeliklere, Kıvanç Derya (MHP) ve Esen Tol (CHP) ise yedek üyeliklere seçildi.

Encümen üyeliği seçimlerinde yapılan gizli oylama ile Ömer Savar (CHP), Ahmet Doğan (CHP) ve Eyüp Arslan (MHP) seçildiler.

Açık oylama ile yapılan imar komisyonu üyeliklerine ise Esen Tol (CHP), Özer Zaim (CHP), Hasan Mazlum Kirişçi (MHP), Kıvanç Derya (MHP) ve Olgun Öztürk (AKP), bütçe komisyonu üyeliğine ise Kudret Yüksel (MHP), Mustafa Göktaş (MHP), Osman Şen (CHP), Pelin Levent (CHP) ve Hacer Türe (AKP) seçildi.

Silifke Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet üyeliği seçimlerinde asil üyeliklere Zarif Korkmaz (CHP), Kemal Karakaya (CHP), Sami Kısa (MHP), Mehmet Eser (MHP), yedek üyeliklere ise Zekai Serin (CHP), Hasan Erden (CHP), Nail Trak (CHP), Mustafa Göktaş (MHP, Mahmut Nasuhoğlu (MHP) seçildi.

Mersin Çevresi Turizm Alanı Altyapı hizmet Birliği için asil üyeliğine Mevci Arslan (CHP), yedek üyeliğe ise Mihri Pelin Levent (CHP) seçildi.

Çukurova Belediyeler Birliği için asil üyeliklere Mihri Pelin Levent (CHP), Emine Şafak Ertaş (CHP), Sedat Yeğiner (MHP) ve Yahya Yılmaz (MHP) yedek üyeliklere ise Mustafa Göktaş (MHP) ve Zekai Serin (CHP) getirildi.

Daha sonra Silifke Belediyesi 2013 yılı faaliyet raporu ve meclis denetim komisyonunun 2013 yılına ait raporları okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra işyerinde yetkili memur sendikası ile toplu sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verildi.

CİHAN

Yorumlar