Şile'deki yangına helikopterli müdahale

Şile’de öğlen saatlerinde çıkan ve Oman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı bir helikopterin de müdahale ettiği yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Şile'deki yangına helikopterli müdahale

Şile’de öğlen saatlerinde çıkan ve Oman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı bir helikopterin de müdahale ettiği yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Geniş bir arazinin yangından etkilendiği belirtilirken şiddetli rüzgarın alevlerin yayılmasında etkili olduğu belirtildi.

Kömürlük Köyü mevkiinde bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın kısa süre içinde şiddetli rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Yangının fark edilmesi üzerine vatandaşlar hemen itfaiye ekiplerine haber vererek yardım istedi. Diğer taraftan da köylüler kendi imkanları yanında iş makinelerini de kullanarak yangına müdahale etmeye çalıştı. Ancak geniş bir alanda etkisini sürdüren yangın kontrol altına alınamayınca devreye yangın söndürme helikopteri girdi. Helikopter havadan su boşaltarak yangının yayılmasının önüne geçmeye çalıştı. Köylüler de söndürme çalışmalarına büyük katkı sağladı. Bölgeye sevk edilen iş makineleri yangının yayılmaması için alevler ile ormanlık alan arasında tampon bölgeler oluşturdu.

Şu an itibariyle alevlerin önüne geçildiği ve yangının kısmen kontrol altına alındığı belirtildi. Geniş bir alanda tahribata neden olan yangında itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.
CİHAN

Yorumlar