Silahlı saldırgan 500 metre kaçabildi

Pendik’te oto kiralama şirketi bulunan bir kişi, işyerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Silahlı saldırgan 500 metre kaçabildi

Pendik’te oto kiralama şirketi bulunan bir kişi, işyerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren zanlı olaydan sonra yaya olarak kaçtı. Zanlı, polis ekipleri ile yaşanan kovalamacanın ardından olay yerinden 500 metre sonra kıskıvrak yakalandı.

Batı Mahallesi Sümbül Sokak üzerinde meydana gelen olay iddialara göre şöyle meydana geldi; Hasan Örsan Saydut'un oto kiralama şirketine gelen Turan Özbek isimli kişi Saydut ile bir süre tartıştı. Tartışmanın ardından Özbek, belinden çıkarttığı tabanca ile Saydut'a kurşun yağdırdı. Bacağından yaralanan Saydut çevredeki vatandaşlar tarafından Pendik Devlet Hastanesi’ne götürülürken silahlı saldırıyı gerçekleştiren Özbek de yaya olarak kaçtı. Ancak kısa sürede olay yerine gelerek çevrede kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlatan yunus ekipleri zanlıyı olay yerinden yaklaşık 500 metre uzaklıkta gördü. Dur ihtarına uymayan zanlı ile polis ekipleri arasında kovalamaca başladı. Yaşanan kovalamacada zanlı polis ekiplerinin havaya ateş etmesi ile silahını yere bırakarak teslim oldu. Polis otomobiline alınan Özbek daha sonra Pendik Asayiş Büro Amirliği’ne teslim edildi.

Yaşanan kovalamacayı gören vatandaşlar da Özbek'in kaçtığı sIrada polisin havaya ateş açtığını, zanlının da bunun üzerine yere yatarak teslim olduğunu söyledi.

Tedavi altına alınan Hasan Örsan Saydut'un hayati tehlikesi bulunmazken silahlı saldırının alacak verecek meselesi nedeniyle gerçekleştirildiği öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar