Silahlı İHA Hakkari'de 5 terörist öldürdü

Türkiye'nin ilk silahlı İHA'sı Bayraktar, Hakkari'de 5 terör örgütü mensubunu öldürdü

Google Haberlere Abone ol
Silahlı İHA Hakkari'de 5 terörist öldürdü
Türkiye'nin ilk silahlı İHA'sı Bayraktar, göreve başladığı günden bu yana çok sayıda teröristi etkisiz hale getirdi. Türkiye'nin sahip olmak için yıllarca uğraştığı ilk silahlı İHA Bayraktar, şu ana kadar özellikle Çukurca bölgesinde güvenlik güçlerinin en büyük yardımcısı oldu. Son olarak Hakkari kırsalında silahlı insansız hava aracı Bayraktar tarafından tespit edilen 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün sınır güvenliği faaliyetleri kapsamında Van Çaldıran'da bir, Kilis Öncüpınar'da 3 PKK/PYD mensubu terörist yakalandı. Yasadışı sınır geçişi yaparken yakalanan teröristlerden Kilis'te yakalananların Suriye uyruklu oldukları belirlendi.

İç güvenlik harekatı kapsamında ise saat 03.40'da Hakkari'nin Çukurca ilçesi Uzundere kırsalında silahlı insansız hava aracı Bayraktar tarafından tespit edilen 5 bölücü terör örgütü üyesi ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.

Bölücü terör örgütüne yönelik Hakkari genelinde düzenlenen operasyonlarda 4 Ağustos-20 Eylül tarihleri arasında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 292'ye çıktı.

Yorumlar