'Sıkı denetim olursa ölümlü turist kazaları olmaz'

Manavgat Şoförler ve Otomobilciler Odası(MŞO) Başkanı Mahmut Şafak, aktif turizm sezonunda turist taşıyan tur arabalarının sıkı denetime alınması gerektiğini bildirdi. İki gün önce Antalya'nın Serik ilçesinde Rus turist taşıyan bir...

Google Haberlere Abone ol
'Sıkı denetim olursa ölümlü turist kazaları olmaz'

Manavgat Şoförler ve Otomobilciler Odası(MŞO) Başkanı Mahmut Şafak, aktif turizm sezonunda turist taşıyan tur arabalarının sıkı denetime alınması gerektiğini bildirdi.

İki gün önce Antalya'nın Serik ilçesinde Rus turist taşıyan bir tur arabasının kaza yapması sonucu bir turistin hayatını kaybettiğini belirten Şafak, sezon süresince D-400 Karayolu'nun trafik yoğunluğunun arttığını ölümlü kazaların olmaması için sıkı denetimin şart olduğunu söyledi.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) açıklama yapan Şafak, Antalya Havalimanı'ndan Manavgat ve Alanya'ya turistlerin konakladığı otellere götürülmesinde tur arabalarını sıkı kontrol altına aldıklarını kaydetti.

Turist taşıma güvenliği, kaçak turizm seyahat acentelerin turist taşıması, turist taşıma araçlarının hız sınırı şoförlerin kaç saat araç kullanmasıyla ilgili sıkı denetimin şart olduğunun altını çizen Şafak, yolcu güvenliğini için Manavgat Kaymakamlığı ve Antalya Valiliği'ne yazılı başvuruda bulunduklarını söyledi.

Antalya'ya yıllık 12 milyon turistin geldiğini ve gelen bu turistlerin 4 milyonun Manavgat'ta konakladığını hatırlatan Şafak, bu bağlamda Antalya-Manavgat, Manavgat-Alanya yol güzergahı ile Alanya'dan Denizli Pamukkale'ye turist götürmede D-400 Karayolu'nda güvenli yolcu taşımacılığının öneminin bir kat daha arttığını kaydetti.

Turist taşımacılığında sıkı denetimin ölümlü kazalar ve kaçak yolcu taşıyan turların son bulacağına inandıklarını anlatan Şafak, "Ülkemize ve bölgemize tatile gelen yabancı konuklarımızın ülkelerine tabutla gönderilmesini istemiyoruz. Antalya'mıza tatile gelen turistlerin güvenli bir şekilde konaklama tesislerine yerleştirilmesi, tatilleri bitince de güvenli bir şekilde havalimanına ulaştırarak ülkesine dönmesini istiyoruz. Geçmiş yıllarda turist taşımacılığında çok sık görülen ölümlü trafik kazalarını bu sezon görmek istemiyoruz. Sıkı denetim bu sorunu çözecektir. Bu konuda duyarlık olmak zorundayız. Bizde MŞO olarak D-400 Karayolu'nda denetimleri sıkı takip edeceğiz. Denetim ve önlem alınmasıyla ilgili dilekçemizi Antalya Valiliği'ne sunduk. " dedi.

Dünyada en kutsal ve değerli varlığını insan can güvenliği olduğunu belirten Şafak, yolcu taşıyan her şoförün araç içindeki her canın kendisine 'emanet' olduğu bilinciden hareketle trafik kurallarına uyarak seyir halinde olması gerektiğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar