Şike yoktur diyen namussuzun dik alasıdır

Tarafsız Bölge programına konuk olan İbrahim Hacıosmanoğlu, sert açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Şike yoktur diyen namussuzun dik alasıdır

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, şike davasında kendilerinden yana kimsenin taraf olmasını beklemediklerini belirterek, “Biz hak adalet ve temiz futbol istiyoruz. Trabzonspor'un arkasında kimseye ihtiyacı yok. Hiç kimse mi hakkı yenen, adaletin tecelli etmesini isteyenden yana olmaz. Adalet adına yaparsınız, hak kiminse onun adına açıklama yaparsınız. Bir kez de insanlar çıkıp Trabzonspor'da mağdur oldu demez mi? İktidarın da tutun da muhalefetine kadar" dedi. 

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulüp avukatlarından Hakan Orhan ve Hukukçu Atilla Dilaver ile Cnn Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programına konuk oldu. Trabzon Müzesi'nde gerçekleşen programda Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, ilk olarak geçtiğimiz hafta Aziz Yıldırım'ın katıldığı, “Tarafsız bölgeö programında yaptığı açıklamalara cevap verdi. Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu: “Profesyonel bir çalışma ortaya koydular ama Türk kamuoyu bunlara aldanmıyor. Aziz Yıldrım'ın programını kısmi olarak izledim. İşledikleri suçu örtmeye çalıştılar. Trabzonspor'un yakaladığı başarılar tamamen namusludur. Trabzonspor'un yakaladığı başarılar tamamen namusludur. Dönem dönem bizim yöneticilerimiz de kendi çıkarları için mücadele etmiştir. Buna yok diyemezsiniz."

HACIOSMANOĞLU: “YAPMIŞ OLDUĞUNUZ ÇİRKİNLİKLERİ KAPATMAK İÇİN BİR ŞEY ARARSANIZ BULURSUNUZ"

Hacıosmanoğlu, Ahmet Hakan'ın, “Yeniden yargılanma istiyorlar bu olacak mı?ö sorusuna ise şöyle cevap verdi: "3 Temmuz süreci başlamadan 2 ay önce bir televizyon programında yaşananların hepsini maç maç anlattım. Bana suç duyurusunda bulunuldu. Bunu için de hakemler de, futbolcular da vardı. Dava soruşturma aşamasındayken savcı bana bunları nereden bildiğimi sordu. İddiaların aynısıydı. Maçlarda yaşananları çıplak gözle görebiliyorsunuz. 17 Aralık'la eşdeğer tutuyorlar. Paşaların yargılanmasına bakarak bizde mağdur olduk diyorlar. Yapmış olduğunuz çirkinlikleri kapatmak için bir şey ararsanız bulursunuz. Paralel yapıdan bahsediyorlar. Yaşananların tespitleri var. Af değil yargılanma istiyoruz laflarının ardında demogoji var."

"YAPTIĞINIZ EYLEMLER SADECE TELEFON KONUŞMALARINDAN KAYNAKLANMIYOR"

Hacıosmanoğlu, cevabını şöyle sürdürdü: “Paralel yapının şike davalarında etkili olduğunu kim söylüyorsa yanlış söylüyor. Diyorlar ki bize bu operasyonu paralel devlet yaptı. 6 ay içinde 30'a yakın telefon kullanır mı insan? Neyi yeniden yargılanma talep ediyorsunuz. Bu delillerin hepsi yok sayılacak. O zaman nasıl yeniden yargılanma yapacağız. Zamanı geri döndürebilir miyiz? Aynı olayları yaptınız yapmadınız mı diye yeniden ekipler kurulup takip edilmesi lazım. Öyle bir şey olabilir mi?. Yaptığınız eylemler sadece telefon konuşmalarından kaynaklanmıyor. Yaptıklarınız fiziki takipte de bire bir tutuyor. Bu delilleri nasıl yok sayarsınız. Bir manipüle yapmışsınız. Başarıları saha içinde değil de saha dışında yapmaya çalışmışsınız. Orada da yakalanmışsınız."

"ŞİKE YOKTUR DİYEN NAMUSSUZUN DİK ALASIDIR"

Şike davasının 17 Aralık ile karıştırılmaması gerektiğini de söyleyen Hacıosmanoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bu insanların hayallerini çalınmış, ellerinden kupalarını alınmış. 17 Aralık operasyonu çıkmasaydı ne kullanacaklardı. Başbakan paralel yapının şike davasında etkisi olduğunu söyledi mi bilmiyorum, duymadım. Ama kim söylediyse yanlış söylüyor. Şike yoktur diye kimse bir şey diyemez. Bu ülkede şike yoktur diyen namussuzun dik alasıdır. Bunu belki Türkiye Futbol Federasyonu örtbas etmeye çalışıyor. Ama bağlı olduğu kurumlar var. UEFA cezalarını verdi. Federasyon bile kendi içinde çelişkide. Şike konusunda kimsenin çelişkisi yok. Bunu örtbas etmeye kalkarsanız tabi ki 17 Aralığı kullanırsınız. Önümüzde ki ay başka bir şey çıkar onu da kullanırsınız."

"MANİSASPOR BAŞKANINA NEDEN KENDİ HESABINDAN DEĞİL DE ÇALIŞANIN HESABINDAN PARA GÖNDERİYOR"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "Manisaspor başkanı olan arkadaşıma borç verdim" açıklamaları hakkında da konuşan Hacıosmanoğlu, "Manisaspor başkanına niye para verdiniz diye sordunuz? Arkadaşımdı, verdim dedi. Bir arkadaşınıza borç verirseniz, kendi hesabınızdan ya da elden vermez misiniz? Bu parayı neden elden veya kendi hesabından değil de, kulübün çalışanının hesabından gönderiyor. Şike yapmak istiyorsan bu yöntemleri kullanırsın.ö Ahmet Hakan'ın, “Tapelerde ki balık olayına ne diyorsunuz?ö şeklindeki sorusuna da cevap veren Hacıosmanoğlu, “Kamuoyunun iyi bildiği bir şey bu. Trabzonspor'u Sivasspor'a para verip de bunları yen demesiyle, Fenerbahçe'nin Ofspor'a gelip Trabzonspor'u yen demesiyle eşdeğerdir. Her bakımdan bir mantığı yoktur bunun."

"UEFA SİZE AŞK MEKTUBU YAZMAYACAK"

Hacıosmanoğlu, UEFA'ya resmi başvuru yaptıklarını da vurgulayarak, “Sizin üstünüzde bir kurum var ve sizi sevk ve idare ediyor. Orada hakkı ve adalete korumakla yükümlü bir federasyon var. Bizim Fenerbahçe kulübüne bizim şampiyonluğumuzu çaldınız deme lüksümüz yok, böyle bir aciziyetimiz de yok. 3 Temmuz Türk futbolunun milatı idi. Bunu kapatmanın Türk futboluna bir faydası yok. Bu pisliği kaldırmazsalar UEFA'ya müracaatımızı yeni yaptık. Aynı şekilde de FİFA'ya da müracaatımızı ilettik. Onlar sanıyor ki bize kimse karışmaz. Avrupa'nın Süper Devletlerinin takımlarına bile ceza verilmiş. Bu pisliği adaletsizliği ortadan kaldırmama noktasında onun bedelini ödeyecekler. Size böyle bir yaptırım geldiğinde uygulayacaksınız. Federasyon başkanı ilk başta bu konu kapandı derken, sonra bu konu da bize bir yazı gelmedi dedi. Şimdi ise yazı gelirse gerekeni yaparız diyorlar. Onlar size aşk mektubu yazmayacak. Bir bahar akşamı gelin beraber çay içelim mi diyecek? Şunları şunları yap diyecek. Ama bu ülkeyi hem Avrupa'da hem de dünyada rezil duruma düşürmenin hakkı yok" diye konuştu. 

"TRABZONSPOR'UN ARKASINDA KİMSEYE İHTİYACI YOK"

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un arkasında kimseye ihtiyaç duymadıklarını belirterek, “Fenerbahçe tarafından öyle bir algı ortaya konuluyor ki biz suçsuzuz, paralel bir yapı bize operasyon yaptı gibi. Başkanları önce paralel devlet yaptı, sonrasında gladyo yaptı dedi. Yarın belki başka bir şey çıkar. İnsanlar, kendi işledikleri suçun psikolojisi içinde nereye yamanırız derdine düştü. Bize kelime dağarcığı az diyorlar. Biz hak adalet ve temiz futbol istiyoruz. İnsanlar rahatsız olmuyor. Trabzonspor'un arkasında kimseye ihtiyacı yok. İnsanlar size siyasi manada baskı yapıyorsa siz çıkarlarınız zarar görür diye endişelenirsiniz. Ben bu konularda başbakan ile görüşmedim. Ama benim şahıs olarak da sevdiğim saydığım biri ve onu lider olarak görüyorum. Bizden yana kimsenin taraf olmasını istemiyoruz. Ahlak adalet ve temiz Türk futbolundan yana olunmasını istiyoruz. Başbakan sadece kişiler ve kurumlar ayrı olsun dedi. İktidar oy kaygısında olabilir. Hiç kimse mi hakkı yenen, adaletin tecelli etmesini isteyenden yana olmaz. Muhalefet liderlerine bakıyorsunuz Fenerbahçe kulübü başkanı hapisten çıktığı anda onu gidip ziyaret ediyor. Hiç birinin öyle bir hakkı yok. Sayın başbakanımızın da muhalefet liderlerinin de öyle bir açıklama yapmaya hakkı yok. Adalet adına yaparsınız, hak kiminse onun adına açıklama yaparsınız. Bir kez de insanlar çıkıp Trabzonspor'da mağdur oldu demez mi? İktidarın da tutun da muhalefetine kadar" diye konuştu. 

Hacıosmanoğlu, Teknik direktörlük konusunda Şenol Güneş'e teklif yaptıklarını da ifade ederek, "Şenol Güneş ile konuştuk, pek çalışma taraftarı değil. Her geldiğinde çalınan şampiyonlukların baş aktörü oldu. Tekrar çalışma isteği yok. Takımın başında Hami Mandıralı var, oda bizim kardeşimiz, önemli bir oyuncularımızdan bir tanesi. Herkes antrenör doğmuyor. Arzumuz onun yeni bir antrenör olarak çıkması. Şu anda görevinin başında ve devam ediyor" dedi. 

DİLAVER: "FENERBAHÇE UEFA'YA TAAHHÜTNAMEYİ VEREN YÖNETİCİMİZ ÖLDÜ SAVUNMASI YAPTI"

Hukukçu Atilla Dilaver ise gezegendeki tüm spor kuruluşlarının şikeyi kabul ettiğini sadece Türkiye Futbol Federasyonu'nun kabul etmediğini söyledi. Dilaver, şöyle konuştu: “UEFA, Trabzonspor'un temiz olduğunu vurguladı ve Fenerbahçe'ye sen birçok maçta şike yaptın dedi. Fenerbahçe nasıl savunma yaptı biliyor musunuz, açıklasınlar. Fenerbahçe diyor ki, UEFA'ya, 'Size bu taahhütnameyi veren yöneticimiz öldü, bizi bağlamaz' diyorlar. Böyle bir komik savunmaya hakem heyetinin mizah ile cevap vermesinin neresi komik."

ORHAN: "UEFA YAKIN ZAMANDA ÖNCE KİŞİLERE CEZA VERECEK"

Kulüp avukatı Hakan Orhan ise şike suçundan en çok yarayı Trabzonspor'un aldığını ifade ederek, “UEFA yakın zamanda önce kişilere ceza verecek onları ait olduğu yere gönderecek sonra da TFF'ye gerekeni yapın uyarısını yapacak" dedi.

Yorumlar