Siirt'teki dağlarda yamaç paraşütü keyfi

Siirt'te gençler, çözüm süreci sayesinde Gabar ve Herekol dağlarında yamaç paraşütü yapmanın keyfini yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Siirt'teki dağlarda yamaç paraşütü keyfi

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sağlanan rahatlık ve itimat ortamı yardımıyla daha öncelikle şiddet vakaları ile anılan dağlarda bundan sonra spor etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

Beron Sportif ve Havacılık Kulübü üyesi Soner Yılmaz, bir vakitler silah seslerinin arttıği Gabar ve Herekol dağlarında, yamaç paraşütüyle uçtuklarını söyledi.

ARTIK RAHATÇA UÇABİLİYORUZ

Süreçten öncelikle kısıtlı yerlerde yaptıkları çalışmaları bundan sonra daha geniş bölgelerde gerçekleştirdiklerini kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu: "Daha öncelikle güvenlik problemi itibariyle gidemediğimiz bölgelerde bundan sonra rahatlıkla uçabiliyoruz. Bölgede uçulabilecek fazla fazla güzel yerler var. Bu alanlar muhtelif organizasyonlarla ayrıcalıklı kulüplerin hizmetine sunulabilir. Biz bundan sonra özgürlüğe kanat açıyoruz."



PARAŞÜTÇÜLERİN SAYISI ARTIYOR

Kulüp eğiticilerinden Yaşkın Tuna Özkılıç da 2 sene öncelikle Botan Vadisinde yamaç paraşütüyle uçmaya başladıklarını söyledi. Bölgede yamaç paraşütü ile uçanların sayısının giderek arttığını dile getiren Özkılıç, Türk Hava Kurumu'nun açtığı kurs yardımıyla 55 sporcu yetiştirdiklerini bildirdi.



ÇÖZÜM SÜRECİ SAYESİNDE RAHAT HAREKET EDİLİYOR

Bu sporcuların Botan Vadisinde uçuşlarına devam ettiğini anlatım eden Özkılıç, şöyle devam etti: "Mayıs ayında açacağımız kurs yardımıyla 20 gencimiz daha bu sporu yapmaya başlayacak. 30 yıllık zaman içerisindeki sıkıntılı durumun getirdiği netice şekilde insanlarımız doğaya açılamamıştı. Ama bundan sonra çözüm süreci yardımıyla daha sorunsuz devinim ediliyor."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar