Siirt'te Turizm Haftası, 3 dilde kutlandı

Siirt'te Turizm Haftası start aldı. Siirt Kültür Merkezi'ndeki programda Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin verdiği üç dilli konser programa damgasını vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Siirt'te Turizm Haftası, 3 dilde kutlandı

Siirt'te Turizm Haftası start aldı. Siirt Kültür Merkezi'ndeki programda Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin verdiği üç dilli konser programa damgasını vurdu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengizhan Başaran, programda yaptığı konuşmada Siirt'in tarihsel ve kültürel açıdan dönüşüm yaşadığını söyledi.
Siirt'te turizm ile ilgili yapılan çalışmaları sunum eşliğinde anlatan Başaran, "Dünya uygarlık tarihinde İnsanlığın yerleşik hayata geçtiği yer olarak Ülkemizde Urfa Göbekli Tepe olarak bilinirken Gusir Höyükte elde ettiğimiz bulgular Urfa’dan 300-400 yıl öncesine tarihlenmektedir. Dolayısıyla Dünya Uygarlık tarihinde İnsanlığın yerleşik hayata geçtiği en eski yer Siirt’tir diyebiliriz. Siirt'in zengin bir kültüre sahip olmasının nedeni birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlerin bıraktığı kültür mirası ile Türkü, Arabı, Kürdü, Ermenisi; Süryanisi kardeşçe yaşamayı bilmiştir. Onun için Siirt'e Üç Dilli Kardeş Şehir denilmektedir." diye konuştu.
Ardından kürsüye gelen Vali Ahmet Aydın da, Siirt'in doğu ve inanç turizmi açısından büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.
Siirt'in değerlerinin yeteri kadar tanıtılmadığını vurgulayan Vali Ahmet Aydın, İstanbul ve Siirt'te yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Siirt, dünyanın en eski yerleşimlerinden bir tanesidir. Son yıllarda yapılan kazılarda bunu net olarak ortaya çıkmıştır. Çok zengin bir kültüre ve doğaya sahibiz. Tüm bu değerlerimizi dünyaya tanıtarak, Siirt'i geliştirmeye çalışıyoruz. Siirt'in tanıtımında herkese görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu vesileyle Siirt'in tanıtımına katkıda bulunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.
Konuşmalardan sonra Siirt Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin okudukları şiirler, büyük bir beğeni topladı.
Turizm Haftası konulu çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
Ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin ve yerel sanatçılarının verdiği üç dilli konser davetlileri mest etti.
Daha sonra halk şairi Şemsettin Erzen ve Misbahül Münir Fakirullah'ın kitap galası yapıldı. Kent arşivinin gezilmesinden sonra Siirt Ticaret Meslek Lisesi Turizm ve Otelcilik bölümü tarafından hazırlanan yerel yemeklerin ikramıyla program sona erdi.
CİHAN

Yorumlar