Siirt'te mühimmat ele geçirildi

Siirt merkeze bağlı Sarıtepe köyü mezrasında, yol üzerinde çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Konuyla ilgili Valili Basın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 02 Mayıs 2014 günü saat 14.00 sularında Siirt İl Jandarma Komutanlığı...

Google Haberlere Abone ol
Siirt'te mühimmat ele geçirildi

Siirt merkeze bağlı Sarıtepe köyü mezrasında, yol üzerinde çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Konuyla ilgili Valili Basın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 02 Mayıs 2014 günü saat 14.00 sularında Siirt İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca elde edilen bir istihbaratın değerlendirilmesi maksadıyla keşif çalışması icra edildiği sırada Siirt il merkez Sarıtepe köyü Taraklı mezrası kırsalında yol üzerinde bulunan bir menfes içerisinde terör örgütü mensuplarına ait olduğu belirlenen mühimmatların ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada mühimmatlarla ilgili şu bilgilerde yer aldı: "Bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 6 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 5 litre mazot, 1 adet piknik tüpü, 20 kilogram amonyum nitrat ve üç kişinin kullanımına uygun mutfak eşyası ve çeşitli gıda malzemeleri."

Açıklama şöyle devam etti: "Ele geçirilen silah ve malzemelerin kullanılabilir, gıda maddelerinin tüketilebilir durumda olduğu görülmüştür. Söz konusu olayla ilgili olarak Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verilerek silah, mühimmat ve yaşam malzemelerine el konulmuş ve gerekli tahkikata başlanılmıştır.”

CİHAN

Yorumlar