Siirt’te kriz masası oluşturuldu

Siirt Valiliği, etkili olan kar yağışı sebebiyle, il genelinde meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahale edebilmek için 24 saat nöbet esasına göre kriz masası oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Siirt’te kriz masası oluşturuldu

Siirt Valiliği, etkili olan kar yağışı sebebiyle, il genelinde meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahale edebilmek için 24 saat nöbet esasına göre kriz masası oluşturdu. Vali Ahmet Aydın’ın başkanlığında kriz toplantısı düzenlendi.

Vali Aydın, ”11 Aralık 2013 gününden itibaren ilimiz genelinde yoğun bir şekilde kar yağması neticesinde köy ve ilçe yollarının kapandığı ve kar yağışının etkisini pazartesi gününe kadar devam etmesi ön görüldüğünden, ulaşım yollarının açık tutulması amacıyla Vali Yardımcısı Mustafa Pala başkanlığında ilgili kurumların katılımı ile kriz masası oluşturuldu." dedi.

Birimlerin koordineli çalışmasını isteyen Vali Aydın, kapalı yolların durumuna değinerek önceliğin grup yollarına ve elektriği kesik olan köylere verilmesini isterken, gelen ihbarların iyi değerlendirilmesini, mağdur vatandaşların mümkün olduğunca taleplerinin karşılanmasını ve ilgili kurumların teyakkuzda olması talimatını verdi.
Yoğun kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediğini ifade eden Vali Aydın, araç sürücülerinin mümkün mertebe trafiğe çıkmamalarını, kar lastiği veya zincir ve çekme halatı bulunmayan araçların trafikte seyrine müsaade edilmeyeceğini belirtti.

    Toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay, Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, Acil Afet il Müdürü Sami Bozkurt, İl sağlık Müdürü Erol Ömür Emre katıldı. CİHAN

Yorumlar