Siirt'te 8 asker şehit!

Türkiye dün Siirt'ten gelen terör saldırısı haberiyle bir kez daha hüzne boğuldu.

Google Haberlere Abone ol
Siirt'te 8 asker şehit!

 Türkiye dün Siirt’ten gelen terör saldırısı haberiyle bir kez daha acıya boğuldu. Devriye görevi yapan askerlerin bulunduğu zırhlı araç pusuya düşürüldü. Yol kenarına tuzaklanmış bomba, terör örgütü PKK üyelerince uzaktan kumandayla patlatıldı. 8 asker şehit oldu.
SİİRT’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki yolun emniyetini sağlamakla görevlendirilen askerler, dün devriye görevine çıktı. Askerlerin bulunduğu zırhlı araç, dün 14.10 sıralarında tuzağa düşürüldü. Teröristler, önceden yol kenarına yerleştirdikleri el yapımı bombayı askerlerin geçişi sırasında patlattılar. Yol kenarına savrulan zırhlı araçta bulunan Uzman Çavuş Hakan Aktürk, Uzman Erbaş Ferdi Gerekli, Uzman Erbaş Barış Akan, erler Ömer Erüstün, Bahadır Aydın, Recep Bekçi, M. Halil iBarkın ve Emre Kaan Arlı şehit oldu. Yaralı askerlerin olduğu bildirildi. Saldırının meydana geldiği bölgeye Siirt’ten ve ilçelerden ambulanslar sevk edildi.
GENİŞ ÇAPLI OPERASYON
Saldırının ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı. Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmedi. Siirt 3’üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi. Bombalı saldırıda şehit olan askerlerden 2’sinin rütbeli, 6’sının da er olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinden şu açıklamayı yaptı:  
EL YAPIMI PATLAYICI
"19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt- Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucunda kahraman 8 personelimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."  -HÜRRİYET-

Yorumlar