Siirt’te 478 tablet bilgisayar dağıtıldı

Siirt Atatürk Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen törenle öğretmen ve öğrencilere 478 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Siirt’te 478 tablet bilgisayar dağıtıldı

Siirt Atatürk Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen törenle öğretmen ve öğrencilere 478 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, törende yaptığı konuşmada gelişmiş ülkelerin bilgi ile dünyaya yön verdiğini söyledi. Vali Aydın, “Yıllar önce tarım toplumu vardı, sonra sanayi toplumu oluştu. Ancak günümüz toplumu bugün teknoloji toplumudur. Bilgiyi elde eden milletler geleceğin dünyasına yön veren milletler olacaktır. Geçen aylarda Japonya ve Güney Kore’ye gittik. Orada petrol, doğalgaz ve maden yok. Ama bilgiyi alıp işliyorlar, 1 dolara aldıkları ürünü teknoloji ve bilgi ile 10 dolara satıyorlar. Bugün birçok firma Güney Kore markası altında ülkemizde de dünyada da işlem görebiliyor. Sayın Başbakanımızın dediği gibi eğer biz gelecekte güçlü bir ülke olacaksak bunu ancak bilgiyle, teknolojiyle yapabiliriz. Bu amaçla, Türkiye gelecekte gelişmiş ülkeler arasında yerini alabilmesi için bu Fatih tablet proje çok önemlidir. Emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş ise Fatih Projesi kapsamında Siirt’te 449 etkileşimli tahta, 22 çok fonksiyon, 22 doküman kamera dağıtıldığını söyledi. Taş, “Fatih Projesi kapsamında geçen sene Siirt’te öğretmen ve öğrencilere 289 tablet bilgisayar dağıtıldı. Bugün ise Milli Egemenlik Lisesi, Takasbank Anadolu Güzel sanatlar Lisesi, Siirt Anadolu Öğretmen Lisesi ve Atatürk Anadolu lisesi olmak üzere 4 okul öğretmen ve öğrencilere toplam 478 tablet bilgisayar dağıtıldı.” şeklinde konuştu.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Milletvekili Osman Ören’in de katıldığı etkinlik, tablet bilgisayarların dağıtımıyla sona erdi. CİHAN

Yorumlar