Siirtli işadamları 3 ili gezdi, bilgi alışverişinde bulundu

Siirt İşadamları Derneği (SİAD) öncülüğünde, 45 işadamı Hatay-Gaziantep-Şanlıurfa gezisine çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Siirtli işadamları 3 ili gezdi, bilgi alışverişinde bulundu

Siirt İşadamları Derneği (SİAD) öncülüğünde, 45 işadamı Hatay-Gaziantep-Şanlıurfa gezisine çıktı.
Siirtli iş adamları, Türkiye Uluslar Arası Sanayi Konfederasyonu (TUSKON) ve Güney Güneydoğu Sanayi ve İş Adamları Federasyonu (GÜNSİAF)’e bağlı kuruluşlarla bir araya geldi. Hatay’da faaliyet gösteren Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİRSİAD)’ın ev sahipliğinde ağırlandı. Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan BİRSİAD Başkanı Ali İşgüren, Siirt’te gelen 45 iş adamını burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu, bu tür gezilerin karşılıklı samimiyeti artıracağını söyledi.
Bölgenin kalkınması içinde iş adamlarının konumunun çok önemli olduğunu belirten SİAD başkanı M.Faruk Pamukçu ise, “Gittiğimiz yerlerde önemli sonuçlar elde ederek bunları fırsata çevirmeyi umut ediyoruz. Gezimizin ilk ayağı olan Hatay’da iş adamlarıyla bir araya gelerek çeşitli iş görüşmelerini konuştuk. Bu tür ziyaretler, farklı bölgelerdeki illerde yaşayan iş adamları arasındaki karşılıklı işbirliği ve güveni artıracağına inanıyoruz. Ayrıca iş görüşmelerinden olumlu neticeler alındı. Nisan ayının sonunda yapılacak olan Bosna-Hersek ve K.Irak İş Formuna’da tüm SİAD üyelerini davet ediyorum.” dedi
Siirtli iş adamları ayrıca, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok hizmete imza atmış ve 1988 yılında Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda hayatını kaybeden Mehmet Özyurt Hoca ve Hatay’da bulunan manevi şahsiyetlerin kabirlerini ziyaret etti.
Antakya’da faaliyet gösteren Nurettin Zengi İlkokulu'nu ziyaret eden SİAD üyeleri, daha sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile bir araya geldi. Hatay’dan sonra Gaziantep OSKA Tesisleri'nde stres atan SİAD üyeleri, Zirve Üniversitesi’ni de gezdi.
CİHAN

Yorumlar