Siirt’in Ramazan umrecileri dualarla uğurlandı

Siirt’ten Ramazan umresi için kutsal topraklara gidecek olan 34 vatandaş, Siirt Müftülüğü önünde düzenlenen törenle ve dualarla uğurlandı. Uğurlama töreninde konuşan Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Ramazan ayında yapılan umrenin faziletinin...

Google Haberlere Abone ol
Siirt’in Ramazan umrecileri dualarla uğurlandı

Siirt’ten Ramazan umresi için kutsal topraklara gidecek olan 34 vatandaş, Siirt Müftülüğü önünde düzenlenen törenle ve dualarla uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Ramazan ayında yapılan umrenin faziletinin çok büyük olduğuna dikkat çekerek, "Ramazan orucu ve umre gibi iki ayrı kulluk görevinin aynı anda yerine getirilmesi ecre ecir katmaktır. Bir Hadis-i Şerife göre; 'Ramazan ayında yapılan umre hacca eşittir'. Bir başka hadiste Peygamberimiz (SAV) şöyle buyuruyor: Ramazan’da yapılan, umre benimle beraber yapılan bir hacca eşittir. Müslüman'ın Müslüman kardeşinden dua istememiz ve mübarek makamlarda din kardeşlerimiz için dua etmek sünnettir, bir kardeşlik görevidir. Bizlerde sizden o mübarek topraklarda bizler için, memleketimiz için dua etmenizi istiyoruz." dedi.

Konuşma ve duanın ardından umreciler yakınlarıyla vedalaşarak gözyaşlarıyla birlikte kutsal topraklara uğurlandı. Umrecilere 1 din görevlisi rehberliğinde 14 gün kutsal topraklarda kalacak. Ramazan umrecileri 29 Temmuz 2014 tarihinde yurda giriş yapacak.

CİHAN

Yorumlar