Siirt ve Bitlis’te patlayıcı ve silahlar ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Siirt ve Bitlis illeri kırsalında patlayıcı madde ve silahlar ile bunlara ait mühimmat ele geçirildiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Siirt ve Bitlis’te patlayıcı ve silahlar ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Siirt ve Bitlis illeri kırsalında patlayıcı madde ve silahlar ile bunlara ait mühimmat ele geçirildiğini bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, dün Siirt Erup ilçesinde saat 09.00 sıralarında Siirt İl Jandarma Komutanlığınca alınan bir duyum üzerine, Ormanardı köyü mülki sınırları içerisinde, yapılan arazi aramasında, kayalık bölgede, naylon poşete sarılı olarak gizlenmiş vaziyette 7 adet anti personel mayın bulunduğu, Cumhuriyet savcılığının talimatıyla, anti personel mayınlarının imha edildiği ifade edildi.

TÜFEKLER VE DİNAMİT LOKUMU

Yine Kurtalan ilçesinde saat 14.00 sıralarında Siirt İl Jandarma Komutanlığınca alınan bir duyum üzerine, Kurtalan-Konakpınar Köyü mülki sınırları içerisinde yapılan arazi aramasında, kayalık arazide, üzeri taşlarla örtülü bir sığınak içerisinde 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 3 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 14 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 adet 5,56 mm çapında piyade tüfeği fişeği, 2 adet dinamit lokumu, 1 adet elektrikli fünye, 2,5 metre kablo ile bir miktar yaşam malzemesi ele geçirildi. Cumhuriyet savcılığının talimatıyla silah, mühimmat ve bir miktar malzeme muhafaza altına alındı, geri kalan yaşam malzemesi olay yerinde imha edildi.

Aynı gün saat 16.00’da da Bitlis Tatvan ilçesinde Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca alınan bir duyum üzerine, Tatvan - Güreşçi Köyü mülki sınırları içerisinde yapılan arazi aramasında, çalılıklar arasında, poşet içerisinde brandaya sarılı vaziyette bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirildi. Cumhuriyet savcılığının talimatıyla silah ve şarjör muhafaza altına alındı. CİHAN

Yorumlar