Siirt Valisi Tutulmaz, Tillo'da incelemelerde bulundu

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Tillo ilçesini ziyaret ederek Kaymakam Ceyhun Dilşad Taşkın’dan çalışmalar hakkında brifing aldı. Tutulmaz kültür, tarih ve inanç merkezi olan Tillo’nun manevi iklimde, inancın ilimle ve sevgiyle yoğrulduğu...

Google Haberlere Abone ol
Siirt Valisi Tutulmaz, Tillo'da incelemelerde bulundu

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Tillo ilçesini ziyaret ederek Kaymakam Ceyhun Dilşad Taşkın’dan çalışmalar hakkında brifing aldı. Tutulmaz kültür, tarih ve inanç merkezi olan Tillo’nun manevi iklimde, inancın ilimle ve sevgiyle yoğrulduğu çok önemli bir inanç merkezi konumunda olduğunu söyledi.

İnanç, kültür ve tarih değerleri açısından çok zengin olan Tillo'nun sahip olduğu kültür değerlerinin, tarihî misyonuna uygun olarak kalkındırılması için çok önemli projeler üzerinde çalışıldığını belirten Vali Tutulmaz, "Bugün burada yapacağımız incelemeler neticesinde, bu projelere hız kazandırılacak. Tillo ilçemizde turizm altyapısının iyileştirilmesi amacıyla Avrupa Birliği kapsamında hazırlanan turizm sektörünü canlandırma, IPA projesinin ön ihale aşaması bitti. Bu projemizin toplam bütçesi, 3 milyon 494 bin eurodur. Bir an evvel uygulanması için ilgili kuruluşlarla görüşmeler sürdürülüyor." dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz, daha sonra Tillo Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ayrıca ilçedeki tarih ve kültür eserlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Kaletül Üstad Tepesi'nde de incelemelerde bulunan Tutulmaz, "Tillo Kalesi'nde cam seyir terası projesi, ilçe kaymakamlığımız tarafından hazırlandı. Botan Vadisi'nin eşsiz doğa güzelliğini hakim bir tepeden izleme imkanı sunacak proje, 2014 yılı destek programı kapsamında Dicle Kalkınma Ajansı’na sunuldu, onay bekliyor." şeklinde konuştu. Tutulmaz, vali olarak Siirt genelinde yürütülen projelerin takipçisi olacağını sözlerine ekledi.

Tillo'da incelemelerini tamamlayan Vali Mustafa Tutulmaz, daha sonra il merkezinde vefat eden İsmet İrey adlı vatandaşın ailesini ve yakınlarını, Abdülhakim Sancak Çarşı Camisi'ndeki taziyeevinde ziyaret ederek başsağlığı diledi. CİHAN

Yorumlar