Siirt Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi açıldı

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Siirt Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet verecek olan 'Toplum Ruh Sağlığı Merkezi' hizmete açıldı.Siirt Merkez Kooperatif Mahallesi'nde yapılan açılışa; Vali Ahmet Aydın, Vali...

Google Haberlere Abone ol
Siirt Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi açıldı

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Siirt Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet verecek olan 'Toplum Ruh Sağlığı Merkezi' hizmete açıldı.

Siirt Merkez Kooperatif Mahallesi'nde yapılan açılışa; Vali Ahmet Aydın, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Sağlık Müdürü Serkan Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hıfzullah Canpolat, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammet Doğan ve davetliler katıldı. Programdan önce merkezi gezerek incelemelerde bulunan Vali Aydın, buradaki yetkililerden bilgi aldı. Merkezden hizmet alan hastaların yaptığı ahşap el işlemeleri beğenerek hastaları kutlayan Vali Aydın, birim içinde bulunan masa tenisi salonunda bir hastayla birlikte masa tenisi oynadı. Psikiyatri Dr. Emine Müjgan Karlıdağ, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nin amaç ve hedefleri ile ilgili yaptığı sunumda bilgi verdi.

Düzenlenen törende konuşan Vali Ahmet Aydın, ''Bugün toplumumuz için son derece önemli olan bir sağlık merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tabi ruh sağlığı bakımından sıkıntılı günler geçiren, ruh sağlığı ile sıkıntıları olan vatandaşlarımızın hem kendilerine hem ailelerine destek olmak amacıyla bu ruh sağlığı merkezimizin gerçekten çok önemli bir görevi olacak. Çünkü ruh sağlığı bozuk kişilerin sadece fiziksel anlamda değil günlük aktivitelerin gerçekleştirilmesinde de çok ciddi zorluklarla karşılaştıklarını biliyoruz. Bu merkez sayesinde hem hasta vatandaşlarımız burada tedavilerini sağlayacaklar hem de buraya gelme imkânı olmayan vatandaşlarımızın evlerinde gerekli uzmanlarımız, gerekli ziyaretleri yapmak suretiyle onların hayata kazandırılması, ruh sağlıklarının normale dönüştürülmesi amacıyla birçok desteği kendilerine verecekler. Buranın açılışında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve burada çalışan personelimize teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Siirt ilinde 330 hasta tespit ettiklerini ve bunlardan günlük 50 hastayı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde ağırlayacak kapasitede olduklarını ifade eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammet Doğan ise şunları ifade etti: ''Sağlık hizmeti alanında ilimizde sağlık alanında önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Sağlık Bakanlığımız, hizmet alanına birini daha eklemiş bulunuyor. Ülkemizde ruh sağlığı hizmetlerinin daha da iyileştirilmesi için Bakanlığımız 2011’de Ruh Sağlığı Eylem Planı yayınlamış ve toplum temelli ruh sağlığı hizmet modeli uygulamasına geçmiştir. Bu çerçevede ciddi ruhsal bozukluğu olan hastalara daha etkin ve verimli bir şekilde sunulması sağlanacaktır. Bildiğiniz gibi ciddi akıl ruh sağlığı olan hastaların tedavileri sadece ilaçla olmamakta, bu hastalara psikososyal destek ve çeşitli eğitimlerin de verilmesi gerekmektedir.''

Konuşmaların ardından çok amaçlı salonda hastalarla bir araya gelen Vali Aydın, kendileri ile uzun süre sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi.

Program, hastaların vermiş olduğu müzik ziyafetinin ardından sona erdi. Vali Aydın, 'Toplum Ruh Sağlığı Merkezi' çıkışında, Kooperatif Mahallesi'ndeki çocuklarla sohbet ederek, kendilerine çikolata ikram etti.

CİHAN

Yorumlar