Siirt'te FETÖ'den 425 kişi tutuklandı

Siirt'te soruşturma kapsamında, şu ana kadar gözaltına alınan 554 kişiden 425'i tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Siirt'te FETÖ'den 425 kişi tutuklandı
Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, şu ana kadar gözaltına alınan 554 kişiden 425'i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 15 Temmuz günü FTÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimi ile ilgili Siirt'te devam eden soruşturma kapsamında bugün 6 kişinin daha tutuklandığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında dün mahkemeye sevk edilen Siirt Üniversitesi Rektör Danışmanı Ş.E, Siirt Üniversitesi Genel Sekreterliğinde görevli M.F.E, Siirt Üniversitesi Öğretim Üyesi M.A, esnaf M.F.P, polis memurları R.G. ve F.K. olmak üzere toplam 6 kişinin tutuklandığı aktarıldı.

Eski Siirt Üniversitesi Rektörü R.Z, esnaf H.Ö. ve Siirt Belediye Başkanlığında görevli memur E.A. hakkında adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı verildiği bildirildi.

FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında, şu ana kadar 554 kişinin yakalandığı, gözaltına alınan zanlılar arasındaki 274 asker, 125 polis, 12 hakim ve savcı, 10 öğretim görevlisi, 3 işletme sahibi ile bir vali yardımcısının tutuklandığı aktarılan açıklamada, 60 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

Aralarında kaymakam, akademisyen, öğretmen, polis ve askerin de yer aldığı 69 kişinin gözaltı işlemlerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, firari 70 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü vurgulandı.

Yorumlar