Siirt'te 'demokrasi nöbeti' devam ediyor

Siirt'te darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, FETÖ elebaşı Gülen'e tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Siirt'te 'demokrasi nöbeti' devam ediyor
Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Valilik önünde, ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, "Münafık Fetullah", "Darbeye hayır, asker kışlaya" ve "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilavetini de dinleyen vatandaşlar, nöbeti sürdürüyor.

Katılımcılardan Nazlı Duru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in emrindeki sözde talebelerin, ülkesine ve halkına ihanet ederek insanların canına kıydığını söyledi.
Gülen'e seslenen Duru, "Oradan öyle seslenmekle olmuyor. Eğer yüzün varsa gel buraya, bu meydanların ortasına gir, bak sana ne yapıyoruz. Bize bu vatanı dar etmeye çalışanlara, biz bu vatanı dar ederiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da sesleniyorum; sizi gerçekten çok seviyorum, her zaman yanınızdayız, dik durun, eğilmeyin." diye konuştu.

İsmet Açıkgöz de Türkiye'yi üç beş çapulcuya bırakmayacaklarını belirtti.

Vatan için gerekirse canını feda etmeye hazır olduğunu vurgulayan Açıkgöz, şunları kaydetti:

"Kanımızı vermeye hazırız, her zaman da hazırız. Bu vatan başka vatanlara benzemez. Burayı Suriye mi zannettiler, acaba burayı Mısır mı zannettiler de böyle yapmaya çalıştılar? Kimlere sırtlarını dayarlarsa dayasınlar, isterse İsrail'e, isterse Amerika'ya dayasınlar, Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk milletini asla ve asla bölemeyecekler. Biz burada Kürt'üyle, Arap'ıyla, 4-5 dilden insanıyla şu anda burada birlikteyiz. Farklı partilerden, farklı görüşlerden ne olursa olsun, söz konu vatansa hepimiz buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz."

Ahmet Aslan ise her kesimden insanın darbe girişimine karşı vatanı savunduğuna dikkati çekti.
Demokrasi nöbetinin kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Aslan, "Bu darbe girişimi bizi bir araya getirmeye de vesile oldu. Hep birlikte el ele verip vatanımızı hainlere karşı savunmak için mücadele diyoruz." dedi.

Yorumlar