Siirt Özel Celal Değer Koleji öğrencisi, Türkiye birincisi oldu

Siirt Özel Celal Değer Koleji öğrencisi Yılmaz Nergiz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nda, 120 sorunun tamamını bilerek Türkiye birincisi oldu.     8. sınıfların girdiği ve bu yıl ilk kez uygulanan...

Google Haberlere Abone ol
Siirt Özel Celal Değer Koleji öğrencisi, Türkiye birincisi oldu

Siirt Özel Celal Değer Koleji öğrencisi Yılmaz Nergiz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nda, 120 sorunun tamamını bilerek Türkiye birincisi oldu.

    8. sınıfların girdiği ve bu yıl ilk kez uygulanan TEOG sınavından Yılmaz Nergiz adlı öğrencinin aldığı başarıdan ötürü Siirt Fem Dershanesinde bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen törende konuşan dershane Müdürü İlbey Öncü, 8. sınıfların girdiği ve bu yıl ilk kez uygulamaya konan TEOG Sınav sonuçlarında Türkiye birincisi çıkarmanın memnuniyet vereci bir başarı olduğunu söyledi.

    TOEG sınavında Siirtli öğrencinin toplam 120 sorunun tamamına doğu cevap verdiğini belirten Öncü, alınan başarının düzenli eğitim çalışmasıyla mümkün olduğunu söyledi. Öncü, “Bu sistemle her birinci dönem hem de ikinci dönem ayrı ayrı olmak üzere iki sınav gerçekleştirildi. Biz birinci dönemde Türkiye birincisi çıkarmıştık. 8. sınıf öğrencileri için ilk kez uygulanan bu sistemde önemli başarıya imza attık. Bu emeklere katkısı olan öğretmenlerine ve ailesine teşekkür ediyorum. Öğrenimiz bu sınav sonucunda alınan başarıyla Türkiye’nin sayılı fen liselerinde okuma fırsatı yakalayacaktır." şeklinde konuştu.

    Türkiye birincisi Yılmaz Nergiz ise bu başarıya giden yolda kendisine yardımcı olan rehber öğretmenleri başta olmak üzere ailesine teşekkür etti.

    Nergiz, "Bu başarı tek başına elde edilen bir başarı değil. Öğretmenlerim ve ailem bu başarıya beni çok teşvik etti. Aldığım birincilik başarıyla Türkiye’nin en önemli okullarında okuma fırsatını yakalamış olmanın mutluluğunu yaşıyorum." dedi

    Etkinlik, Türkiye birincisi Yılmaz Nergiz’e hediye verilmesiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar