Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu merkeze alındı

Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın kararnamesiyle merkeze alındı.

Google Haberlere Abone ol
Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu merkeze alındı

Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın kararnamesiyle merkeze alındı. Yerine Polis Başmüfettişi Metin Özkan atandı.

Evliyalar diyarı Siirt’i çok sevdiğini belirten Mutlu Ekizoğlu, Siirt’te bulunduğu süre içinde çalıştığı insanlarla Siirtlilere hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Tüm emniyet çalışanlarıyla Siirt’in güvenliği için elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini belirten Ekizoğlu, “Haram lokma yemedik. Siirt’e, Siirtlilere hizmet etmek için tüm ekip arkadaşlarımla hoşgörü, diyalog ve iyi niyetle çalıştık. Umarım başarmışızdır. Tabi buna takdir getirecek yüce Türk milleti ve Siirt halkıdır. Hakkımızda hayırlı olsun. Devlette devamlılık esastır. Gelen arkadaşımız çok kalitelidir. Hizmeti sürdürmeye devam edecektir. Tüm Siirtlilere buradan haklarını helal etmelerini istiyorum.” dedi.

Siirt’te İhtisas Güreş Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Avrupa Güreş Şampiyonu Şakir Kayaalp, Siirt Emniyet Müdürlü Ekizoğlu’nun merkeze alınmasının Siirt için bir kayıp olduğunu söyledi. Kayaalp, Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun Siirt’e geldiği ilk günden itibaren halkla iç içe ve halkın sorunlarına duyarlı bir devlet adamı olduğunu söyledi.
Kayaalp, “Siirt Akademi projesiyle kenar mahallelerde kalan yaklaşık 3 bin öğrenciye her gün iaşe ihtiyacı ve çeşitli sosyal ve kültüre kurslar tertip ederek topluma kazandırmış bir devlet adamıydı. Başta Siirtspor olmak üzere amatör spor kulüplerine destek çıkmıştı. Ayrıca yasadışı bahis ve tefecilere yönelik yaptığı operasyonlarla Siirtlilerin takdirini kazanmıştı. Bu süreçte görevden çektirilmesini doğru bulmadık. Kendisini hayırla anacağız.” dedi.

3 Temmuz 2011 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Spor Toto Süper Lig ve TFF 1.Lig'in bazı müsabakalarında şike yapıldığı ve teşvik primi verildiği iddiası üzerine dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu’nun organize ettiği Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenlemişti. 15 ilde, Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kulüp yöneticisi şike yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. CİHAN

Yorumlar