Siirt Devlet Hastanesi’ne taş kırma cihazı alındı

Son yıllarda sağlık alanında yapılan iyileşmeler Siirt’te kendini hissettiriyor. Kamu Hastaneler birliği Genel Sekreterliği tarafından Siirt Devlet Hastanesi’ne kazandırılan son sistem Taş Kırma Cihazı (ESWL) ile artık ameliyat yapılmadan cihaza bağlanan.

Google Haberlere Abone ol
Siirt Devlet Hastanesi’ne taş kırma cihazı alındı

Son yıllarda sağlık alanında yapılan iyileşmeler Siirt’te kendini hissettiriyor. Kamu Hastaneler birliği Genel Sekreterliği tarafından Siirt Devlet Hastanesi’ne kazandırılan son sistem Taş Kırma Cihazı (ESWL) ile artık ameliyat yapılmadan cihaza bağlanan hastaların böbreklerindeki taş kısa sürede ağrı vermeden alınıyor.

Cihazın Siirt Devlet Hastanesi’ne ilk kez alındığını belirten Başhekim Erhan Özenç, hastane bünyesinde yapılan birçok yenilikle kalitenin artırıldığını söyledi. Özenç, “Siirt Devlet Hastanesi ek hizmet binasında çocuk polikliniği ve kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinde de dahiliye polikliniği hizmet vermeye başladı. Daha önce hastanemizde bulunmayan endoskopi cihazı, kemik dansitometri cihazı ve son olarak da taş kırma cihazı (ESWL) kazandırıldı.” dedi.

Taş kırma cihazının ağrı vermeden çok kısa sürede tedavi yöntemi olduğunu belirten Uzman Doktor Zafer Demir, “Bugün ilk hastamıza bu cihaz ile tedavi uygulandı. Son derce gelişmiş bir teknoloji cihazı olan taş kırma ESWL, vücut dışından gönderilen şok dalgalarının üriner sistemdeki taşlar üzerine odaklanması ile bu taşların kırılmasını sağlayan bir yöntemdir. Hasta yatar vaziyette iken yan tarafına üzeri jel ile kaplı bir su yastığı temas etmekte ve gönderilen şok dalgaları taşa odaklanmaktadır. Amaç, taşları yeterince küçük parçalara ayırarak idrar yollarından kendiliğinden düşmesini sağlamaktır. İşlem sonrasında hastanın yapması gereken en önemli şey bol su içmektir. Bol idrar üretimi taş parçacıklarının böbrekten kolay atılmasını sağlarken idrar yolu enfeksiyonu gelişme riskini de ortadan kaldırır.” şeklinde konuştu.

    Mali Hizmetler Müdürü Ömer Ebrem, Uzman Selçuk Yılmaz ve sağlık personellerinin de katıldığı törende, böbrek ağrısı şikayeti çeken bir hastaya yapılan kısa süreli operasyonla böbreğindeki taş alındı. CİHAN

Yorumlar