Şiir şöleninde Soma'nın acısı yaşandı

Neyzen Tevfik Kolaylı Bafra Uluslararası 3. Şiir ve Edebiyat Şöleni'ne, Soma faciası damgasını vurdu.Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen şölen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda açılış konuşmasını...

Google Haberlere Abone ol
Şiir şöleninde Soma'nın acısı yaşandı

Neyzen Tevfik Kolaylı Bafra Uluslararası 3. Şiir ve Edebiyat Şöleni'ne, Soma faciası damgasını vurdu.

Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen şölen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda açılış konuşmasını Bafra Musiki Cemiyeti Şiir Kulübü Başkanı Fatma Altun Esen yaptı. Esen, Soma faciası ile ilgili duygularını anlattı.

Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat da Soma faciasıyla ilgili hislerini anlatıp taziyelerde bulundu. Anarat, "Soma faciasından dolayı bu gece az bir davetliye hitap ediyoruz. Gelecek yıllarda şiir şölenleri devam ettiğinde daha çok kalabalıklara, daha çok şiir dostlara eminim ki ulaşacağız. Bafra'da ilkleri yaşatmaya yaşıyoruz. Yedi ülkeden gelen şairlerimiz, dostlarımız var. Ortaya koydukları düşünsel yapıtlarını dinleyeceğiz. Bu dostlarımız dünyanın değişik yerlerinden geldiler, bizleri tanıdılar, Bafra'yı tanıdılar. Bafra'dan dünyanın her yerindeki kardeşlerimize, dostlarımıza buradan selamlar iletiyoruz." dedi.

Bafralı ney ustası Furkan Topcu’nun ney resitali ilgi topladı. Konuşmaların ardından sahneye Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon çıktı. Argon, Soma ile ilgili taziyelerini sunduktan sonra katılımcılara Mehmet Akif Ersoy'u anlattı.

Selma Argon'un ardından KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Dr. Arif Albayrak, Aynur Açıkgöz, Batum Şota Rüstaveli devlet üniversitesi Türk dili yöneticisi Prof. Lile Tandılava, Bulgaristan'dan gazeteci- şair- yazar Resmiye Mümin, Doç. Dr. Sevil Priyava, köşe yazarı Ayşe Manav, Batum Şota Rustaveli Devlet Üniveritesi Gürcü Dili Öğretim Üyesi Prof. Maia Kikvadze, Dervişe Güneyyeli, Azerbaycanlı şair ve yazar Malahat Hasanova, Yıldırım Akgül, sinema yapım koordinatörü Münevver Düver, Azerbaycan Almaz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Musayeva Terane, Nursen Kurban ve Oktay Zerrin duygularını dile getirerek şiirlerini okudu.

Etkinlik, hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

CİHAN

Yorumlar