Sıhhiye Meydanı 1 Mayıs kutlamalarının adresi oldu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Ankara’daki en yoğun olduğu adres, Sıhhiye Meydanı oldu. Sabah saatlerinde Ulus ve Tandoğan bölgesinde toplanan gruplar saatler 11. 00’i bulduğunda meydana geldi. Ulus’tan kortejle hareket...

Google Haberlere Abone ol
Sıhhiye Meydanı 1 Mayıs kutlamalarının adresi oldu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Ankara’daki en yoğun olduğu adres, Sıhhiye Meydanı oldu.

Sabah saatlerinde Ulus ve Tandoğan bölgesinde toplanan gruplar saatler 11. 00’i bulduğunda meydana geldi. Ulus’tan kortejle hareket eden gruplar arasında BDP, EMEP, SODEP, ESP, HDP, SDH, TSİP Devrimci İşçi Partisi, DİSK, KESK, Birleşik Metal İş Sendikası, Tabip Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, futbol taraftarlar grupları, Mali Müşavirler Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Ankara Arap Gençlik Merkezi, İP, BDSP, DHF, Halkevleri ve Öğrenci Dayanışması gibi birçok STK katıldı. Gelen gruplar, Kürtçe ve Türkçe sloganlar attı.

5 BİN POLİS 25 TOMA GÖREVDE

Öte yandan Başkent'te polis, güvenliği sağlamak için Sıhhiye-Kızılay arasına adeta duvar gibi bir barikat yerleştirdi. Güvenlikte ise 5 bin polis yer aldı. 25 TOMA ve akrebin meydanlarda konuşlandırıldığı öğrenildi.

BARİKATLARI DEVİRİP POLİSE SALDIRDILAR

Ulus tarafında gelen gruplar, Ankara Adliyesi önünde kurulan güvenlik barikatlarından aranarak içeri alındı. Bu sırada, BDP ve ÖDP gruplarına ait bazı kişiler taşkınlık çıkararak, polis bariyerlerine saldırdı. Bariyerleri deviren gruba, polis müdahalede bulunmadı.

CHP’Lİ VEKİLLER MEYDANDA

Meydandaki mitinge CHP’li Levent Gök, Aylin Nazlıkaya, Emine Ülker Tarhan da katıldı. Müzik aralarında sahneye çıkan tertip komite başkanları ise konuşmalarında, birlik ve dayanışma mesajı verdi. Taksim’e yürümek için mücadele gösterenlere selam gönderen bir tertip komitesi başkanı, özgürsüzlüğe, kuralsız çalışmalara, çocuk işçiliğine, kadın cinayetlerine, hırsızlığa, yolsuzluğa ‘Hayır’ demek için, ormanların, kentlerin yağmalanması için meydanlarda olduklarını söyledi.

SARISÜLÜK'ÜN VURULDUĞU YERE KARANFİL BIRAKILDI

Sıhhiye'de miting yapacak grupları temsilen 15 kişi Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yere karanfil bıraktı. Ankara'da Ethem Sarısülük'un vurulduğu yere karanfil bırakmak isteyen grubun önü polis tarafından kesildi. Sonra karanfil bırakmalarına izin verildi. CİHAN

Yorumlar