Sığırcık kuşlarından Bursalılara görsel resital

Bursa'da binlerce sığırcık kuşunun gökyüzünde dakikalarca süren gösterisi izleyenleri mest ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Sığırcık kuşlarından Bursalılara görsel resital

Bursa'da binlerce sığırcık kuşunun gökyüzünde dakikalarca süren gösterisi izleyenleri mest ediyor.

Son günlerde özellikle akşam ezanından önce gökyüzünden toplanan sığırcık kuşları, sundukları görsel resitalle unutulmaz anlar yaşatıyor. Havada çeşitli geometrik şekiller çizerek dolaşan kuşlar, karanlığın düşmesi ile konakladıkları Kültürparktaki ağaçların üzerine iniyor.

Zeytinlikleri sevdikleri için özellikle hasat öncesi daha sık görülen sığırcık kuşları, her gün olduğu gibi dün akşam da yine gökyüzünden resital sundu.

Akşam ezanından önce Bursa semalarında adeta dans gösterisi yapan sığırcık kuşları başta Kültürpark ve Merinos Parkı müdavimleri olmak vatandaşlara yine resital sundu. Merkez Osmangazi İlçesi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ve Kültürpark üzerinde çeşitli geometrik şekiller çizerek uçan kuşlar, izleyenleri büyüledi. Kuşlar karanlığın düşmesi ile yine gösteriler eşliğinde Kültürparkta ki ağaçlar üzerine indi.

Mahalle sakinleri ise kuşların hemen her gün gökyüzünde gösteri yaparcasına uçtuklarını belirtip, “Buna kuşların dansı deniyor. Herkes farklı yorumlar yapıyor. Güzel bir gösteri ve ortam hazırlandığı için millet oturup izliyor. Cep telefonlarına çekiyorlar. Her gün gelip gökyüzünden çeşitli hareket ve gösteri yapıyorlar. Biz de izliyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar