Sigarayı bırakana bedava otomobil

Çorlu Kaymakamlığı sigarayı bırakmayı teşvik etmek için sıfır otomobil hediyeli ‘Sanki Bıraktım' adıyla kampanya başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Sigarayı bırakana bedava otomobil

Sigara içen ve içmeyenlerinde katılacağı kampanyada 12 ay sonra art almak kaydıyla bankaya her ay 50 lira yatıranlar içerisinde yapılacak çekilişle bir insana otomobil, 3 maaş ara çekilişlerde ise ak eşya, küçük ev aletleri bu şeklinde hediyeler verilecek. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, sigaraya başlamanın önüne geçmek ve gençlerin sigara alışkanlığını bırakmalarını sağlamak amacıyla sıfır otomobil çekilişli kampanya başlattı.

Bir sene sürecek bulunan kampanyaya sigara içenlerin yanı paradigma içmeyenlerde sene sonu art alınması şartlıyla maaş 50 lira yatırarak katılabilecek. Özellikle çocukların, gençlerin sigaraya başlamalarını engellemek için şuur oluşturmaya hedeflediklerini belirten Kaymakam Levent Kılıç, “Bu nasıl olacak ayda 50 lira bankaya yatırılacak. Bunlar ile alakalı şekilde adisyon açıldı. Ayda sigara verilen nakit 50 liradan çok fakat çocuklarımız evde sigara için babalarının en azından sigara içmelerini önlemiş olacak. İkinci maksadımız de toplumsa bir canlılık yaratmak. Tasarruf yapmak. Birlikte sigara hakkında şuur oluşturmayı ortaya koyma kampanyamız. Üçüncü maksadımız ise sigara bırakmak isteyenlere destek sağlamak. Devlet hastanemizi ve hususi hastanelerimiz de sigara bırakmak isteyenlere poliklinik tedavilerine destek verilecektir” dedi.

“BIRAKTIRMA HEDEFİMİZ YOK
Kampanya ile sigarayı bıraktırmak bu şeklinde bir hedefleri bulunmadığı ve bu bilinci yaymak istediklerini kaydeden Kılıç, şunları söyledi:

“Burada sigarayı bıraktırmak bu şeklinde maksadımız yok. Tamamen şuur oluşturmaktır. Sigara içerisinde içmeyen de bu kampanyaya katılabilir. Sigarayı bırakma bu şeklinde bir tespitimiz yok. Çekilişlerimiz olacaktır. 50 lira bankaya yatıranlar içerisinde motivasyonu sağlamak açısından ak eşya, küçük ev aletleri bu şeklinde 3 ayda bir ara çekilişlerimiz olacaktır. Yıl sonunda da bu kampanyaya bir sene gelenlar otomobil çekilişine katılabilecekler. Burada birleşen paralar kim kaç lira yatırdı ise hepsine art iade edilecektir. Bankalarda oluşabilinecek faizler ile de Çorlu Devlet Hastanesi Göğüs polikliniğine bir alet ya da üniversite öğrencilerine burs bu şeklinde işlemlerde kullanılmasını düşünüyoruz”

TÜM TÜRKİYE KATILABİLİR

Kampanyanın bütün Türkiye’de geçerli olduğunu ifade eden Kılıç, şartların ve bilgilerinin oluşturdukları ‘www.sankibiraktim.com’ isimli internet sitesinde yer aldığını sözlerine ekledi. Çorlu Kaymakamlığı nedeni ile düzenlenen kampanyanın 1 Nisan tarihinde başlayıp, 15 Nisan 2016 tarihinde sona ereceği bildirildi. Kampanyada dağıtılacak hediler Çorlulu işadamları nedeni ile karşılandı.

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar