Sigara izmaritinden gelinlik

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Moda Tasarım Bölümü birinci sınıfı Gizem Kiracı, sigaranın zararlarına dikkat çekmek için sigara izmaritlerinden gelinlik tasarladı. Kiracı, tasarımıyla Sigarasızlar Günü ve akciğer kanserine dikkat...

Google Haberlere Abone ol
Sigara izmaritinden gelinlik

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Moda Tasarım Bölümü birinci sınıfı Gizem Kiracı, sigaranın zararlarına dikkat çekmek için sigara izmaritlerinden gelinlik tasarladı. Kiracı, tasarımıyla Sigarasızlar Günü ve akciğer kanserine dikkat çekmeye çalıştığını söyledi.

1.Sınıf öğrencisi Gizem Kiracı, tasarladığı gelinliği Marmara Park Avm’de gerçekleştirilen ‘Dream style’ yarışmasında sergiledi. Sigara izmaritleri ile yapılan gelinlik ziyaretçilerden de büyük beğeni topladı.

Gelinlikteki izmaritlerin tamamen çocuk parklarından toplandığı, çocuklar için rol model olan ebeveynlerin farkındalıklarını artırmanın amaçlandığını vurgulandı. Ebeveynlerini sigara içerken gözlemleyen çocukların, yetişkinliklerinde sigara içme eğilimlerinin içmeyenlere göre daha fazla olduğunu ifade eden tasarımcı, "En büyük yatırım sağlığa yapılan yatırımdır. Sağlıklı bir gelecek için lütfen sigarayı bırakın." açıklamasında bulundu.

CİHAN

Yorumlar