Sıfır destekle bunları yaptı

Bilecikin Bozüyük ilçesinde ikamet eden Naci Mercan (40), kimseden destek almadan farklı alanlarda değişik buluşlara imza attı. Silah susturucularına çok ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Naci Mercan, son olarak G3 piyade tüfeğini bile...

Google Haberlere Abone ol
Sıfır destekle bunları yaptı

Bilecikin Bozüyük ilçesinde ikamet eden Naci Mercan (40), kimseden destek almadan farklı alanlarda değişik buluşlara imza attı.

Silah susturucularına çok ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Naci Mercan, son olarak G3 piyade tüfeğini bile susturabilecek nitelikte bir parça geliştirdiğini söyledi. Mercan, "Geliştirildiği takdirde ağır makineli tüfeklerde kullanılabilir. Susturucu aynı zamanda alev gizleyici olarak da kullanılabilmektedir. Bu susturucu 76 desibele kadar sesi bastırabilmiştir. Askeriyede özellikle SAS komandoları, bordo berelilerin kullandığı susturucuyu ne yazık ki dışarıdan ithal etmekteyiz." dedi.

Naci Mercan, silah alanında başarılı olduğu gibi temizlik alanında da bir ürün geliştirmiş ve bunun patentini almaya hak kazanmış. Mercan, bu ürün hakkında şu bilgileri verdi: "Eşim Mukaddes Hanım kronik astım hastası. Evde temizlik yaparken kullandığı temizlik malzemelerinin kokusu nefessiz bırakıyor ve günlerce hastanede yatmak zorunda kalıyor. Bunun üzerine genel temizlik ürünü geliştirdim. Bu ürün maden ve yağlardan fermente edildi. Yağ özelliğinden dolayı elleri tahriş etmiyor, adeta bakım yapıyor. Mukaddes Hanım ürün kokusuz olduğu için çok memnun kaldı. Bu ürünü biraz daha geliştirerek patentini almaya hak kazandım. Şu anda seri üretime geçerek satışa sundu."

Doğalgaz ıstma sistemlerinde tasarruf sağlamaya yönelik çalışmalarda da bulunan Mercan, bu icatları yaparken devletten hiçbir yardım göremediğini, aksine bir sürü aşılmaz prosedürlerle ve engellerle karşılaştığını vurguladı.

CİHAN

Yorumlar