Şifalı ot ararken kayalıklardan düşen şahıs askeri helikopterle kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde şifalı ot toplamak için tırmandığı kayalıklardan düşerek yaralanan bir kişi askeri helikopterle kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şifalı ot ararken kayalıklardan düşen şahıs askeri helikopterle kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde şifalı ot toplamak için tırmandığı kayalıklardan düşerek yaralanan bir kişi askeri helikopterle kurtarıldı. Helikopterle bulunduğu yerden alınan yaralı Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde yaşayan İsmet Çelik(60), şifalı ot toplamak için Büngüs Mevkii'ndelki kayalık araziye çıktı. Bir müddet burada şifalı ot arayan Çelik, dikkatini kaybederek 5 metrelik kayalıklardan düştü. Sol bacağından yaralanan ve hareket edemeyen Çelik, cep telefonu ile yakınlarına durumunu bildirdi. Bölgeyi iyi tanıyan yakınları hemen Çelik'in düştüğü kayalıklara ulaştı. İsmet Çelik'in hareket edemeyecek olması ve düştüğü bölgenin sarp kayalıklardan oluşması nedeniyle müdahale edemeyen akrabaları jandarma ekiplerini arayarak yardım istedi. Bunun üzerine Dalaman Hava Meydan Komutanlığı’ndan havalanan askeri helikopter, bir süre bölgede araştırma yaptıktan sonra Çelik’in bulunduğu bölgeye geldi. UMKE ekiplerinin de karadan ulaştığı yaralı yapılan ilk müdahalenin ardından, helikopterden araziye inen ekipler tarafından helikoptere çekildi. Helikoptere alınan yaralı İsmet çelik, burada tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi olan yaralının sol bacağında zedelenme olduğu öğrenildi. CİHAN

Yorumlar