Şifa yüzde 100 doluluğa ulaşan beş üniversiteden biri oldu

Türkiye’nin sağlık alanındaki ilk tematik üniversitesi Şifa, öğrenci yerleştirmede yüzde 100 doluluk oranına ulaşan beş üniversiteden birisi oldu. Türkiye ortalamasında üç öğrenciye bir öğretim görevlisi düşen Şifa Üniversitesi'ni...

Google Haberlere Abone ol
Şifa yüzde 100 doluluğa ulaşan beş üniversiteden biri oldu

Türkiye’nin sağlık alanındaki ilk tematik üniversitesi Şifa, öğrenci yerleştirmede yüzde 100 doluluk oranına ulaşan beş üniversiteden birisi oldu. Türkiye ortalamasında üç öğrenciye bir öğretim görevlisi düşen Şifa Üniversitesi'ni seçen bin 950 öğrenciden yüzde 69’u, yani bin 370 öğrencinin burslu okuduğunu belirten Şifa Üniversiteleri Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, ÖSYS başarı sıralamalarında son dört yılda ilk sıralarda yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Dört yıllık bir üniversite olmalarına rağmen elde ettikleri büyük başarıyı basın mensuplarına anlatan Prof. Dr. Ateş, üniversitelerini seçen öğrencilerin yüzde 66’sının ilk üç tercihi içinde yer aldıklarını kaydetti. Bu sayede bin 950 öğrenciyle yüzde 100’lük doluluk oranına ulaştıklarını belirterek, “2014 ÖSYS'de yine fakülte ve meslek yüksekokulu bölümlerimizde, yüzde 100 doluluk oranıyla yerleştirme başarısına ulaşmıştık. Bu yıl da Türkiye’de eğitim veren 180 devlet ve vakıf üniversitelerinden sadece beşi yüzde 100 doluluk oranına sahip olabilmiştir. Şifa da bu dilimin içinde yer alarak, birinci ve ikincilerin üniversitesi olmuştur.” dedi.

Geçen iki yılda Tıp, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik bölümlerinde Türkiye birincisi, Diş Hekimliği'nde ikincisi olan Şifa'nın, bu yıl da yüzde 100 doluluk oranıyla Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik bölümlerinde birinci, Tıp, Diş Hekimliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinde ikinci olarak başarısını sürdürdüğünü belirten Ateş, bunun sırrının kendilerine açık destek veren ve 35 yıllık deneyimi bulunan Türkiye Tabipler Vakfı (TÜTAV) olduğunu söyledi. TÜTAV’ın bünyesinde Şifa hastanelerinin, ardından da üniversitesinin kurulduğunu, 1979 yılında TÜTAV’ın kuruluş aşamasında, ileride üniversite kurulması için madde koyulduğunu anlattı. 1979 yılında 15 devlet üniversitesi varken vakıf üniversitelerinin esamesinin okunmadığını ancak bu vakfı kuranların o dönemlerde üniversite hayalleri bulunduğunu ve şartnameye bu maddeyi eklediklerini kaydetti.

Şifa Üniversitesi'ni tercih eden öğrencileri başarılı bir kariyer beklediğini söyleyen Mehmet Ateş, “Şifa Üniversitesi 13 sağlık kuruluşu, 800 yatak kapasitesi, yılda ortalama 1,5 milyon hasta tedavisiyle öğrencilerine çok önemli sağlık uygulama olanakları sağlamaktadır. Şifa Üniversitesihastanelerinde tüm branşlarda verilen sağlık hizmetleri, deneyimli akademik kadro ve teknolojik altyapı zenginliği desteğiyle öğrencilerine ayrıcalıklı bir eğitim fırsatı sunmaktadır. Şifa Üniversitesi Bornova Araştırma ve Uygulama Merkezi, Türkiye’deki JCI akreditasyonlu altı uygulama ve araştırma hastanesinden biridir. Ayrıca Şifa Üniversitesi, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısında Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında birinci, tüm üniversiteler arasında ise ikinci sırada yer almaktadır.” şeklinde konuştu.

Şifa Üniversitesi'nin, ABD ve Avrupa’nın saygın üniversite ve sağlık kuruluşlarıyla yaptığı anlaşmalarla öğrencilerine çok çeşitli yurtdışı staj olanakları sağladığının da altını çizen Ateş, bunların başında Methodist International, University General Health System, North American University, diş eğitimi ve araştırmalarında dünyanın ilk beş merkezi arasında sayılan ACTA/Faculty of Dentistry, Avrupa’da en ileri tıp araştırmalarının yapıldığı Erasmus MC, sinir bilimleri klinik ve araştırmalarında yine Avrupa’nın en iyi merkezlerinden biri kabul edilen Maastricht University Medical Center, 90 yıllık geçmişiyle Avrupa’da kanser araştırmalarında isim yapmış Rotterdam Radboud University ve Amsterdam Üniversitesi’nin (AMC/VU) geldiğini kaydetti.

Yurtdışından rekor seviyede staj kabulü yapıldığını, bunun da altında nitelikli eğitim verilmesinin yattığını ifade eden Prof. Dr. Ateş, yurtdışı staj programlarına bu yıl 63 öğrencinin katıldığını belirtti. Bunların arasında yer alan, henüz 3. sınıfı tamamlamış 18 tıp öğrencisi bulunduğunu, USMLE stajları için de ABD'nin en seçkin üniversitelerinden Harvard, John Hopkings ve MD Anderson’un başı çektiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar