Şifa Üniversitesi'nden medikal muhasebe eğitimi

Şifa Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ŞÜSEM), SGK işbirliğiyle "Medikal Muhasebe" kursu düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Şifa Üniversitesi'nden medikal muhasebe eğitimi

Şifa Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ŞÜSEM), SGK işbirliğiyle "Medikal Muhasebe" kursu düzenledi. Dört haftalık eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler, törenle sertifika aldı.

Özel sağlık kuruluşlarının muhasebe işlemlerinin SGK mevzuatına uygun yürütülmesi, büyük önem taşıyor. Bu konuda mesleki eğitimin yetersizliğini dikkate alan ŞÜSEM, SGK İzmir İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde kurs düzenledi. Çevre illerden de çok sayıda katılımın olduğu eğitim, dört hafta sürdü. SGK İl Müdürlüğü İtiraz Komisyonu Başkanı Dr. H.İbrahim Gürcan, Komisyon üyeleri Dr. Can Gündüz ve Dr. Cengiz Ertan ile Şifa Üniversitesi Mali İşler Daire Başkanı Erol Yiğit ve Şifa Hastaneler Grubu Medikal Muhasebe Müdürü Cem Sayın’ın da ders verdiği eğitim programında SUT-SGK-SHS işleyişinin mantığı, SUT’a giriş, provizyon alımı, katılım payı ve ilave ücret, tedavi işlemlerine giriş, hizmet başına ve tanıya dayalı işlem üzerinden ödeme esasları gibi birçok konu işlendi.

Sertifika töreninde konuşan Kemeraltı Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Dr. Fatih Aşcı, bu alanda mesleki yeterliliği arttıracak eğitim programlarının eksikliğine dikkat çekti. Dr. Aşçı, “Ben daha önce bu konuda bir eğitime şahit olmadım. O nedenle çok isabetli bir eğitim olduğunu söyleyebilirim. Özel sağlık kuruluşlarının medikal muhasebe birimlerine aldıkları elemanlar, medikal muhasebe eğitimi almadan geliyorlar, çünkü medikal muhasebe normal muhasebeden çok farklı ve bu personelin böyle bir eğitimle daha donanımlı hale gelmesi, hataların asgariye çekilmesi açısından önemlidir.” diye konuştu. Şifa Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu da söz konusu eğitim programının hem sağlık kuruluşlarının hem de devletin hatalı işlemlerle zarara uğratılmaması noktasında önem arz ettiğini söyledi.

ŞÜSEM Müdürü Ömer Özkaya ise medikal muhasebe kursuna İzmir’in yanısıra Aydın ve Manisa gibi çevre illerden de yoğun talep olduğunu söyledi. 30 saatlik eğitimin başarıyla tamamlandığını belirten Özkaya, “Medikal muhasebe eğitimlerimiz devam edecek. Bir de uzak illerden bu eğitimi talep edenler var. Onlar için dört haftalık bir eğitime katılmak biraz zor. Eğitimlerimiz devam ederken Türkiye’nin uzak yerlerinden talep eden arkadaşlarımızı kabul edebileceğimiz, bir günlük seminer düzenlemeyi hedefliyoruz.” dedi.

Şifa Üniversitesi Personel Daire Başkanı Halil İbrahim Arı, Mali İşler Daire Başkanı Erol Yiğit, Şifa Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Faik Fevzi Okur’un da katıldığı törenle kursu başarıyla bitirenlere sertifikaları verildi. CİHAN

Yorumlar