Şifa Üniversitesi'nden Hollanda'ya akademik çıkarma

Şifa, bir dünya üniversitesi olma hedefi doğrultusunda emin adımlarla yürüyor. Bu kapsamda başta ABD olmak üzere birçok ülkedeki üniversitelerle ikili işbirliği anlaşmaları imzalayan Şifa'nın bu defaki rotası Hollanda oldu. Şifa Üniversitesi’nin...

Google Haberlere Abone ol
Şifa Üniversitesi'nden Hollanda'ya akademik çıkarma

Şifa, bir dünya üniversitesi olma hedefi doğrultusunda emin adımlarla yürüyor. Bu kapsamda başta ABD olmak üzere birçok ülkedeki üniversitelerle ikili işbirliği anlaşmaları imzalayan Şifa'nın bu defaki rotası Hollanda oldu. Şifa Üniversitesi’nin akademik işbirliği amacıyla bu ülkeye yaptığı ziyarette Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Vural, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H.Hüseyin Yılmaz, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Atabay, Yrd. Doç. Dr. Ali Erdem, Yrd. Doç. Dr. M.Selim Bilgin ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Ahmet Sezer yer aldı.

Heyet, diş eğitimi ve araştırmalarında dünyanın ilk beş merkezi arasında sayılan ACTA/Faculty of Dentistry, Avrupa’da en ileri tıp araştırmalarının yapıldığı Erasmus MC, sinir bilimleri klinik ve araştırmalarında yine Avrupa’nın en iyi merkezlerinden biri kabul edilen Maastricht University Medical Center, 90 yıllık geçmişiyle Avrupa’da kanser araştırmalarında isim yapmış Rotterdam Radboud University ve Amsterdam Üniversitesi (AMC/VU)'ni ziyaret etti. Görüşmeler sonucunda, bu üniversitelerin ilgili fakülte ve bölümleriyle birden fazla ikili anlaşmaya imza atıldı.

Rektör Yardımcısı Sarsılmaz, yaptığı açıklamada görüşmelerin son derece verimli geçtiğini belirterek, "Öğrencilerimizi ve öğretim üyelerimizi yurtdışı programlarıyla buluşturmak için bir ülke seçimi yaptık. Hakikaten seçimimizde çok haklı çıktık. Hollanda, bu konuda çok sıcakkanlı bir görüntü verdi. Heyetimiz, Hollanda'da iki ekip halinde çalıştı. Ekiplerimizden bir tanesi, diş hekimliği eğitimi verilen üniversite ve merkezler üzerine yoğunlaştı. Amsterdam'daki ACTA ve Nijemegen’deki Radboud diş hekimliği faküleleriyle çok güzel anlaşmalara imza attı. Diğer grubumuz ise Rotterdam Erasmus MC yetkilileriyle görüşmeler yaptı. Ayrıca Amsterdam, Maastricht ve Nijemegen’deki üniversitelerle üst düzeyde, son derece verimli temaslar ve anlaşmalar gerçekleştirdik.” dedi.

İLK HEDEF ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYEN DEĞİŞİMİ

Bu üniversitelerle öncelikle öğrenci ve akademisyen değişimine imkân sağlayan Erasmus+ eğitim ve staj anlaşmalarının ivedilikle yapılacağını belirten Prof. Dr. Sarsılmaz, akabinde Hollanda’daki üniversitelerle AB ve diğer uluslararası projeleri hayata geçirmek için ortak girişimlerde bulunacaklarını kaydetti. Görüşmelerde ortak proje ekiplerinin kurulmasına karar verildiğini, özellikle Horizon 2020 fonunun kullanılabileceği noktasında görüş birliğine vardıklarını kaydetti. Şifa Üniversitesi öğrencilerine Avrupa’nın prestijli üniversitelerinde lisansüstü eğitim programları ve staj imkânları sunulması noktasında da anlaşmalar sağlandığını vurgulayan Sarsılmaz, “Bu konuda bir yol haritası belirledik. Şifa Üniversitesi diplomasının Avrupa akreditasyonunun sağlanmasıyla ilgili de fakülteler nezdinde çalışmalara başlanacak.” şeklinde konuştu. Avrupa’daki üniversitelerin araştırmaya büyük önem verdiğini belirterek, “Görüştüğümüz üniversitelerle hem araştırma hem de eğitim alanında işbirliği kararı aldık. Özellikle Şifa Üniversitesi ve Hastaneleri’nin akademisyen, doktor ve sağlık personelinin, Türkiye ve çevresindeki ülkelerde düzenledikleri kongre ve çalıştaylarla sağlık alanındaki tecrübelerini Hollandalı akademisyen ve hekimlerle paylaşması gündeme geldi. Bu doğrultuda bazı ortak projelere başlanması yönünde de kararlar alındı.” dedi. Prof. Dr. Sarsılmaz, Hollanda’daki üniversitelerle yapılan protokol anlaşmalarının hızlı bir şekilde hayata geçirileceğini vurgulayarak, “Şifa Üniversitesi ve Hastaneleri’nin uluslararasılaşma çalışmaları, hem AB hem de Türkiye’ye önemli katkılar sağlayacaktır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar