Şifa Üniversitesi'nde iki kutlama birarada yapıldı

Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ilk öğrencileri, beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımı attı.

Google Haberlere Abone ol
Şifa Üniversitesi'nde iki kutlama birarada yapıldı

Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ilk öğrencileri, beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımı attı. Buca Eğitim ve Sağlık Yerleşkesi’nde düzenlenen törene Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, Rektör Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Türkiye’nin sağlık alanındaki ilk tematik üniversitesi olan Şifa, diğerlerinden farklı olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndakiler dahil bütün öğrencilerine beyaz önlük giydiriyor.

Törenin ilk konuşmayı yapan Şifa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhittin Akyıldız, önlük giyme töreni için Sağlık Teknikerleri Günü'nü seçtiklerini söyledi. Akyıldız, “Hem Sağlık Teknikerleri Günü'nüzü tebrik edelim hem de sizlere beyaz önlüklerinizi giydirelim istedik. Şifa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak bugün ilkleri yaşıyoruz. İlk öğrencilerimize, mesleğe adım atmanın simgesi olarak beyaz önlüklerini giydiriyoruz. Bu heyecanlarını paylaşıyor ve hepsini gönülden tebrik ediyorum. Sağlık oldukça zor ancak zorluklarının yanında maddi ve manevi kazancı yüksek olan bir meslektir. Meslek hayatında muhataplarınız, hastalar ve hasta yakınları olacak. Bu insanlar oldukça kırılgan olabiliyorlar, empati kurarak her hastayı kendi anne babanız, kardeşiniz bilerek onlara sabırla yaklaşmalı ve daima gülümsemelisiniz” dedi.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazım İntepe ise beyaz önlüğün caka satma vesilesi değil, bir sorumluluğun göstergesi olduğunu, toplumsal iletişimde de renklerin özel anlamları bulunduğunu kaydetti. Beyaz önlüğün topluma, ‘Bu önlüğü giyen kişi, yapacağı iş için özel eğitim almıştır, bu konuda yetkindir, sorumludur ve bu görevi yerine getirmeye hazırdır.’ mesajı ilettiğini belirten İntepe, “Beyaz önlük, aynı zamanda hijyeni temsil ettiği gibi ahlâki temizliği de temsil eder. Toplumda her zaman kötü ahlâk sahipleri kınanır ancak bu kişi sağlıkçı ise iki kez kınanır.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ateş de Şifa Üniversitesi’nin her türlü imkana sahip olduğunu söyledi. Ateş, “Bugün 800 yatakla hizmet veren, sene sonu itibariyle 2 bin 200 çalışanı, 400 civarında doktoru, ekim ayında kayıt olacaklarla birlikte 2 bin öğrenciye hizmet verecek olan Türkiye’nin ilk tematik üniversitesinde okuyorsunuz.” dedi.

Konuşmaların ardından önlük giyme törenine geçildi. İlk olarak Anestezi, Fizyoterapi, Odyometri, Ağız ve Diş Sağlığı, Tıbbi Görüntüleme Teknikerliği, Elektronörofizyoloji, Optisyenlik, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ile Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği bölümlerinin birincilerine Rektör Erdoğan, Sağlık Grup Başkanı Ateş ve dekanlar tarafından, temsili olarak beyaz önlükleri giydirildi. Ardından bütün öğrenciler, ilk kez giydikleri beyaz önlükleriyle fotoğraf çektirdi. CİHAN

Yorumlar