Sierra ailesinin avukatı: Karar çıkmasını bekliyoruz

Turist olarak geldiği İstanbul'da 2 Şubat 2013 tarihinde Sarayburnu'nda cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra'nın aile avukatı Ceren Şarman, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sierra ailesinin avukatı: Karar çıkmasını bekliyoruz

Turist olarak geldiği İstanbul'da 2 Şubat 2013 tarihinde Sarayburnu'nda cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra'nın aile avukatı Ceren Şarman, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Hastane heyet raporunda Sierra'nın katil zanlısı Ziya Tasalı'nın olay zamanında ve halen cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiğini anlatan Şarman, 16 Ocak tarihinde görülecek duruşmada karar çıkmasını beklediklerini söyledi.

ABD'li turist Sarai Sierra'nın katil zanlısı Ziya Tasalı'nın cezai ehliyetinin tam olduğuna ilişkin hastane heyet raporunun mahkemeye ulaşmasının ardından Sierra ailesinin avukatı Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

Duruşma tarihi olan 3 Eylül 2013 tarihinden bu yana Tasalı hakkındaki raporu beklediklerini belirten avukat Şarman, Bakırköy Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden 8 uzman doktor tarafından hazırlanan raporun, 4 Ocak 2014 tarihinde dava dosyasına ulaştığını söyledi.

Sanık avukatlarının, duruşmada Ziya Tasalı'nın akıl sağlığının tam yerinde olmadığını söylediklerini belirten avukat Şarman, "Ancak gelen heyet raporuna göre ve oy birliği ile verilen bu rapora göre sanığın suç tarihinde ve halen suçun hakuki ve fiili sonuçlarını idrak edebildiği ve akıl sağlığının tam olarak yerinde olduğu sonucuna varılmıştır. Yani sanık Ziya Tasalı'nın cezai ehliyeti tamdır ve bu rapor bizim lehimize bir rapordur." diye konuştu.

Basın mensuplarının isteği üzerine raporu okuyan Şarman daha sonra da "Zaten biz davanın sonuçlanması için bu raporun gelmesini bekliyorduk ve 16 Ocak tarihindeki duruşmada da karar çıkmasını bekliyoruz." dedi.

Sanık Tasalı hakkında "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Nitelikli cinsel saldırı" ve "Kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından da 19 yıla kadar hapis cezası verilmesi isteniyor. CİHAN

Yorumlar