Side'nin arkeolojik zenginliği Güney Korelileri Antalya'ya getiriyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl Türkiye'ye 159 bin Güney Koreli turist geldi. Güney Koreliler Avrupa, İskandinav, Rus, Baltık ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri gibi deniz, kum ve güneş turizmi yerine...

Google Haberlere Abone ol
Side'nin arkeolojik zenginliği Güney Korelileri Antalya'ya getiriyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl Türkiye'ye 159 bin Güney Koreli turist geldi. Güney Koreliler Avrupa, İskandinav, Rus, Baltık ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri gibi deniz, kum ve güneş turizmi yerine kültür, tarih, arkeolojik varlıkları tanıma, inanç ve UNESCO korumasındaki insanlık kültür mirasının bulunduğu tarihi ören yerleri ziyaret ediyor.

Korelilerin Türkiye'de birinci sırada ziyaret ettikleri il İstanbul, daha sonra Nevşehir, Konya, İzmir, Antalya ve Muğla yer alıyor. Koreli turistler Antalya'da ilk kültür turuna 28 yıldır UNESCO koruması altında olan Kaş Kınık'ta bulunan Xanthos Antil Kent'te başlıyor. Koreliler, 5 gün sürdürdükleri Antalya turunu, Side Antik Kent'te Apollon Tapınağı'nı ziyaret ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sonlandırıyor.

Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Manavgat-Side Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, Güney Koreli turistlerin, Avrupa, Rus ve İskandinavlar gibi tatil önceliklerinin deniz, kum ve güneş turizmi olmadığını söyledi. Özden, Korelilerin tatil önceliğini kültür, tarih, arkeolojik varlıkları tanıma, insan-kültür ilişkileri, antik şehirler ile UNESCO korumasındaki tarihi, kültürel ve arkeolojik varlıklar olduğunu kaydetti.

Antalya bölgesinin deniz, kum ve güneş turizmi üçgenine bağlı arkeolojik eserler bakımında da zengin olmasının, Koreli turistleri bölgeye çektiğini belirten Özden, "Güney Koreli turistler, genelde ülkelerine yakın olan ülkeleri tercih ediyor. Avrupa, Rus ve İskandinav ülke turistlerinin Antalya'yı tercih etmesindeki en önemli faktör mesafe yakınlığı. Antalya'nın tarihi ve kültürel mirası zenginliği son yıllarda Korelileri bölge destinasyonuna yönlendirdi. Side deniz, kum ve güneş turizmi dışında kültür turizminde öncü bir destinasyon. 64 yıl öncesine bağlı Türkiye-Güney Kore dostluğu turizm hareketliliğiyle her geçen gün pekişiyor." dedi.

Güney Kore-Türkiye Dostluk ve Kardeşlik Grubu Başkanı Dr. Myong Hee ise Türkiye'ye gelen yaklaşık 160 bin Koreli turistin 47 bininin Antalya'ya gelerek ortalama 5 gün tatil yaptığını söyledi. Anadolu turlarının 12 gün sürdüğünü belirten Hee, Koreli turistlerin yüzde 92'sinin tatil anlayışının kültürel varlıkları tanımak olduğunu kaydetti. Hee, bu sene Türkiye'ye gelen Koreli turist sayısında yüzde 4 bir artış beklediklerini ifade etti.

Güney Koreli turizm uzmanı Yavuz Selim Akartürk de Koreli turistlerin Antalya'ya ilgilerinin arttığını söyledi. Akartürk, bunda en önemli etkenin Antalya ve ilçelerinde çok sayıda tarihi ören yeri olması olduğunu dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar