Side Müzesi ve antik tiyatroyu geçen yıl 190 bin turist ziyaret etti

Antalya Side Müze Müdürlüğü, müze ve Side Antik Tiyatro'yu 190 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Side Müzesi ve antik tiyatroyu geçen yıl 190 bin turist ziyaret etti

Antalya Side Müze Müdürlüğü, müze ve Side Antik Tiyatro'yu 190 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini bildirdi. Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere Manavgat Kaymakamlığı'nda 2013 yılı ziyaretleriyle ilgili bilgilendirme yaptı.

Müzelerini ve Side Antik Tiyatro'yu geçen yıl 190 bin yerli yabancı turistin ziyaret ettiğini belirten Kozdere, bir önceki yıl bu rakamın 165 bin olduğunu söyledi. Müze ve antik tiyatro ziyaretlerinde bir önceki yıla göre 25 bin artışın olduğunu aktaran Kozdere, genel ziyaretçi yoğunluğunu turistlerin oluşturduğunu kaydetti.

Side Müzesi'nin dünya müzeleri arasında bilinirlik oranının yüksek olduğunu anlatan Kozdere, bunda en önemli etkenin antik kentte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yurtdışına gönderdiği arkeologlardan biri olan Ordinaryüs Prof.Dr. Arif Müfid Mansel'in 1947-1967 yılları arası kazı çalışması olduğunu söyledi.

Müzelerinde sergilenen çoğu eserin restorasyonun yapıldığını aktaran Güner Kozdere, heykel restorasyon atölyelerinin 10 yıldır hizmet verdiğini ifade etti. Kozdere, müzelerinde heykel restorasyonu sıra sergilenen 10 bin 477 tarihi sikkenin tamamına yakınının konservasyonunu yapıldığını kaydetti. Kozdere, "Müze ve antik tiyatro ziyaretlerinin önemli çoğunluğunu turistler yapıyor. Side Müzesi dünyanın sayılı müzeler arasında yer alması ziyaretçi sayısının her yıl artmasında önemli derecede etken. Side Müzesi ve tarihi ören yerlerine giriş fiyatlarında 2008 yılından bu yana artış olmadı. " diye konuştu. CİHAN

Yorumlar