Şiddetli fırtınada çatılar uçtu, ağaçlar ve direkler devrildi

Konya’da öğleden sonra aniden başlayan şiddetli fırtına sonucu çok sayıda ağaç ve elektrik direkği devrilirken bir evin de çatısı uçtu. Fırtına nedeniyle şehirde elektrik kesintileri yaşanırken, bir çok cadde ve sokak trafiğe kapatıldı....

Google Haberlere Abone ol
Şiddetli fırtınada çatılar uçtu, ağaçlar ve direkler devrildi

Konya’da öğleden sonra aniden başlayan şiddetli fırtına sonucu çok sayıda ağaç ve elektrik direkği devrilirken bir evin de çatısı uçtu. Fırtına nedeniyle şehirde elektrik kesintileri yaşanırken, bir çok cadde ve sokak trafiğe kapatıldı.

Konya’da aniden başlayan şiddetli fırtına şehirde hayatı felç etti. Saat 15.00 sıralarında aniden başlayan fırtına, şehirde şaşkınlığa neden olurken önemli maddi zarara neden oldu. Cadde ve sokaklarda çok sayıda ağaç yollara ve otomobillerin üzerine devrildi. Devrilen bir ağacın bir çocuğun yaralanmasına neden olduğu öğrenildi. Dumlupınar Mahallesi’nde ise bir vatandaşın, başına inşaattan düşen taş nedeniyle yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Merkez Karatay ilçesi Yediler Mahallesi Ünvanlı Sokak’ta bir evin çatısı uçtu. Olay anında evde birinin olmaması sonucu aile faciadan kurtuldu. Öte yandan, Kerkük Caddesi’nde büyük bir ağaç hareket halinde olan PTT aracının üzerine devrildi. Araç büyük hasar alırken, olayda yaralanan olmadı.

Şiddetli fırtına nedeniyle birçok noktada elektrik direkleri devrildi ve elektrik telleri koptu. Fırtınayla birlikte şehri toz bulutu kaplarken, ağaçlardan kopan dalların yollara düşmesiyle trafikte zorluğa neden oldu. Yaklaşık bir saat süren fırtına sonrası yollara yıkılan ağaçlar itfaiye ekiplerince kaldırılmaya başlandı. Şiddetli rüzgar ile iş yerlerinin önü çöp dolan esnaflar, rüzgarın yavaşlamasıyla birlikte ellerine süpürgeler alarak temizliğe başladığı görüldü.

CİHAN

Yorumlar