Şiddete uğrayan kadınlara psikolojik ve hukuki destek verecekler

Adana, Ankara ile İzmir’de şiddete uğrayan kadınlara 15 ay boyunca ücretsiz psikolojik ve hukuki desteğin verileceği bir proje uygulanıyor. Adana Kadın Dayanışma Merkezi ve Sığınmaevi Derneği (AKDAM) Başkan Yardımcısı Avukat Muhal İkikardeş,...

Google Haberlere Abone ol
Şiddete uğrayan kadınlara psikolojik ve hukuki destek verecekler

Adana, Ankara ile İzmir’de şiddete uğrayan kadınlara 15 ay boyunca ücretsiz psikolojik ve hukuki desteğin verileceği bir proje uygulanıyor.

Adana Kadın Dayanışma Merkezi ve Sığınmaevi Derneği (AKDAM) Başkan Yardımcısı Avukat Muhal İkikardeş, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda, projeye ilişkin bilgi verdi. İkikardeş, Avrupa Birliği’nce finanse edilen “Yerel işbirlikleri aracılığıyla şiddetle mücadele mekanizmalarının güçlendirilmesi” başlıklı projenin Kadın Dayanışma Vakfı koordinatörlüğünde, Ankara, Adana ve İzmir’de 1 Şubat 2014 ile 30 Nisan 2015 tarihleri arasında uygulanacağını bildirdi.

Ankara’da Kadın Dayanışma Vakfı, Adana’da Kadın Dayanışma Merkezi ve Sığınmaevi Derneği (AKDAM) ve İzmir’de Kadın Dayanışma Derneği’nin yürüttüğü merkezlerde 15 ay boyunca şiddete uğrayan kadınlara ücretsiz psikolojik ve hukuki destek verileceğini bildirdi. Dernek Başkanı Münire Dağ ise, dernek ilgili bilgi vererek proje kapsamında 1200 kadın ile 60 kamu görevlisine ‘kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadın sığınma evleri hizmetlerinin iyileştirilmesi ve işbirlikleri geliştirilmesi’ amacıyla eğitim ve atölye çalışmaları yaptırılacağını vurguladı. Dağ, ayrıca Ankara, Adana ve İzmir’de, küçük kentlerden ve kırsaldan göçlerin yoğun olduğu gecekondu yerleşimlerinin bulunduğu, gelir seviyesinin düşük olduğu mahallelerde ev toplantıları yapılacağını sözlerine ekledi.

ŞİDDETTEN KORUNMAK İÇİN KAÇIN

Bu arada, AKDAM tarafından hazırlanan broşürde kadınlara şiddete uğradıklarında “Pencereyi açıp bağırmaları” tavsiye edildi. Broşürde yer alan şiddetten korunma yolları şöyle: Şiddetle ilk karşılaştığında “Hayır” de. Pencereyi aç, bağır. Tehlikeli olabilecek evin mutfak, banyo ve merdiven gibi bölümlerinden uzak dur. Evinizde silah, bıçak aletler varsa uzak dur. Kaçmaya çalış. Komşularınla dayanışma oluştur. (Önceden aranızda bir işaret belirleyin, işaret kullanarak yardım isteyin.) Çocuklarını yardım için dışarı gönderin. Nüfus cüzdanlarınızı (sizin ve çocuğunuzun) önemli adresleri, değerli eşyaları ve biraz da para koyduğunuz bir çantayı hazır tutun. CİHAN

Yorumlar