Şiddet mağduru kadınlar için Gelincik Projesi’ne destek

Yenimahalle Belediyesi ile Ankara Barosu kadına şiddete karşı yeniden güç birliği yaptı. Ankara Barosu’nun, şiddet gören kadın ve çocuklara destek olmak amacıyla 3 yıl önce başlattığı Gelincik Projesi, Yenimahalle Belediyesi’nin ve...

Google Haberlere Abone ol
Şiddet mağduru kadınlar için Gelincik Projesi’ne destek

Yenimahalle Belediyesi ile Ankara Barosu kadına şiddete karşı yeniden güç birliği yaptı. Ankara Barosu’nun, şiddet gören kadın ve çocuklara destek olmak amacıyla 3 yıl önce başlattığı Gelincik Projesi, Yenimahalle Belediyesi’nin ve hayırsever Abdurrahman Karamanlıoğlu’nun desteği ile daha da anlam kazandı.

Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Barosu arasında imzalanan protokol ile şiddet mağduru kadın ve çocuklar, hizmete girecek yaşam evinde hayata umutla bakacak. Karamanlıoğlu Ailesi’nin proje için kullanım hakkı sağladığı bina, kadınlar için bir yaşam evi olarak dizayn edilecek. Sığınma evinin içerisini hazırlayacak olan Yenimahalle Belediyesi, binayı restore ederek eksiklikleri giderecek. Kadınlara, yaşadıkları zor günleri unutturacak şekilde düzenlenecek olan sığınma evinin işletme hakkı da 5 yıl boyunca Yenimahalle Belediyesi’nde olacak. Ayrıca, bu sığınma evinde bulunan mağdurlara baro tarafından hukuki destek sağlanacak.

“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE OMUZ VERDİK”

Protokole, Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy ve hayırsever Abdurrahman Karamanlıoğlu ile imza koyan Fethi Yaşar, “Keşke böyle mekanlara hiç ihtiyaç duymasak ama kadına şiddet ülkemizin kanayan bir yarasıdır. Yenimahalle Belediyesi olarak böyle anlamlı bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ağlayan gözlerdeki yaşı, bir nebze de olsa silebilirsek ne mutlu bizlere.” dedi.

İnsan odaklı hizmet anlayışı ile çalıştıklarının altını çizen Yaşar, “Bugün hep birlikte çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine omuz veriyoruz. Umarım bu attığımız imzalar, şiddet mağduru kadınlar için güzel bir umut ışığı olur. 5 yıldır Yenimahalle Belediyesi olarak çok güzel projeleri hayata geçirdik. Bundan sonra da bu tür projelerin içinde yer almaya devam edeceğiz. Sığınma evinin en kısa zamanda hizmete girmesi için aralıksız çalışacağız. Bütün heyecanımızla eksikliklerin tam ve düzgün bir şekilde giderilmesini sağlayacağız. Bu bacayı hep beraber tüttüreceğiz.” diye konuştu.

“İLK TERCİHİMİZ YENİMAHALLE BELEDİYESİ”

Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy ise Gelincik Projesi’ne verdikleri önemi ifade ederek, “Bu, bizim göz bebeğimiz olan bir proje. Kadınlarımız, bu yeni yaşam evinde hayat bulacak.” dedi. Şimdiye kadar 30 bin şiddet mağduru kadına el uzattıklarını anlatan Aksoy, “Şiddet gören kadınların en büyük sorunu, sığınacakları bir yer bulamamaları ve çaresizlik nedeniyle yeniden eşlerinin yanına dönmeleridir. Ancak bizim bugün başlattığımız bu işbirliği, pek çok kadına umut olacak, onlara bir yuva kazandıracaktır. Türkiye’de her şey konuşmalarla yürüyor ama konuşmayla hayat kurtarılmıyor.” ifadelerini kullandı.

Projeye katkılarından dolayı Yenimahalle Belediyesi’ne ve hayırsever Karamanlıoğlu’na teşekkürlerini sunan Aksoy, “Yenimahalle Belediyesi, ortak çalışmalar konusunda ilk tercih ettiğimiz belediyedir.” dedi.

“TARİFSİZ BİR MANEVİ HAZ İÇERİSİNDEYİM”

Bu anlamlı projeye katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden hayırsever Abdurrahman Karamanlıoğlu da “Ülkeme duyduğum sevginin küçük bir nişanesi olarak sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer alıyorum. Bugün de tarifsiz bir manevi haz içerisindeyim. Bana bu emsalsiz gururu yaşatan sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu projeyi en iyi şekilde yerine getireceğinize inancım tamdır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Barolar Birliği Başkan Başdanışmanı Necdet Basa ve Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Güneş Gürseler de imza töreni sonrası kısa birer konuşma yaparak, TBB olarak böylesine anlamlı bir projede yer almaktan duydukları memnuniyeti belirtti. Hizmete girecek sığınma evinin birçok yaraya merhem olmasını dileyen Basa ve Gürseler, TBB’nin şiddet mağduru kadınların yanında olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

İmzaların atılmasının ardından, Yaşar ve Aksoy, hayırsever aileye birer teşekkür plaketi takdim etti. Ayrıca, Abdurrahman Karamanlıoğlu’nun eşi Sema Karamanlıoğlu’na da YENİMEK kursiyerlerince hazırlanan bir tablo armağan edildi.

CİHAN

Yorumlar